2020-04-05 10:34

Toți cei 15 ROMÂNI aflați la bordul vasului DIAMOND PRINCESS vor fi aduși în țară

 |  13:44
Toți cei 15 ROMÂNI aflați la bordul vasului DIAMOND PRINCESS vor fi aduși în țară

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a anunțat că 15 români, turiști și angajați pe vasul de croazieră Diamond Princess, aflat în carantină în Japonia, vor fi aduși în România. Ei vor fi plasați și ținuți în carantină în spații special amenajate.

Costache a precizat că printre cei 15 nu se află cei doi români infectați cu coronavirus, care sunt internați în Japonia.

În total, la bordul navei se află 17 români - 15 membri ai echipajului și 2 pasageri. Doi dintre ei au fost diagnosticați cu coronavirus.

Până acum, la bordul navei, au fost depistate peste 540 de persoane infectate cu noul coronavirus, iar majoritatea celor diagnosticați au fost transportați la spitale din Japonia.

Timp de trei zile, de miercuri până vineri, aproximativ 500 de persoane vor fi debarcate după o perioadă de carantină de două săptămâni în portul Yokohama, de lângă Tokyo, scrie hotnews.ro. Vasul va rămâne în continuare în carantină, unii pasageri hotărând să rămână la bord.

Statele Unite au evacuat deja 300 de pasageri, aceștia fiind preluați de două avioane private și transportați în SUA. De asemenea, șase sud-coreeni și un japonez au fost trimiși miercuri dimineața spre Coreea de Sud cu un zbor charter.

Totodată, dintre cei 220 de australieni de la bordul vasului 169 vor fi evacuați, 36 au fost diagnosticați cu noul coronavirus și vor rămâne pe navă și alți 15 au ales să rămână la bord.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-19

In legatura cu acest articol...

MAE: Un alt român infectat cu coronavirus pe nava de croazieră Diamond Princess
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine