2019-10-23 22:10

Trafic de coșmar în Capitală: Firea și o parte din edilii de sectoare au uitat să scoată utilajele de deszăpezire în Capitală, deși plătim milioane de euro anual

 |  10:26
Trafic de coșmar în Capitală: Firea și o parte din edilii de sectoare au uitat să scoată utilajele de deszăpezire în Capitală, deși plătim milioane de euro anual

Șoferii circulă de azi dimineață cu mașinile pe un adevărat patinoar prin Capitală. În timp ce primarii susțin că au dat cu soluții azi noapte, realitatea este alta: drumurile sunt acoperite cu un strat de gheață și zăpadă. Abia azi dimineață au scos drumarii utilajele, semn că azi noapte au dormit liniștiți, în timp ce meteorologii au avertizat de ieri dimineață că va ninge în București și că vremea se va răci. Edilul-șef al Capitalei a uitat să facă și comandament de iarnă, de obicei convocându-l înainte cu o zi de ninsoare.

Polițiștii sunt in intersecții, însă reușesc cu greu să decongestioneze traficul. Drumari nu au ieșit la primele ore pe stradă iar pe șosele s-a depus un strat subțire de zăpadă . Poliția transmite șoferilor să nu plece fără cauciucuri de iarnă, să circule prudent și să folosească frâna de motor.

Pe bulevardul Mihai Bravu este patinoar, iar la Gara de Nord abia azi dimineață la 8.30 era un utilaj care împrăștia soluție antiderapantă. În sectorul 2 și 3 este dezastru, la fel și în sectorul 5 al Capitalei. Contactați de ziarul Puterea, edilii din sectoarele 4 și 6 susțin că au dat cu material antiderapant azi noapte. În stațiile de tramvai si autobuze s-a stat câte 15-25 de minute, pentru că mijloacele de transport nu veneau. Pe linia tramvaiului 41, care are traseu unic, s-a așteptat și 20 de minute tramvaiul astăzi.

Cât plătește, aproximativ, fiecare sector pentru deszăpezire, potrivit proiectelor de buget afișate pe site:

Sector 1 - buget general 1,38 miliarde lei;Curățenie și deszăpezire - 150 milioane lei;

Sector 2 - buget general 999 milioane lei;Curățenie și deszăpezire - 110 milioane lei;

Sector 3 - buget general 886 milioane lei;Curățenie și deszăpezire - 130 milioane lei;

Sector 4 - buget general 545 milioane lei;Curățenie și deszăpezire - 37 milioane lei;

Sector 5Potrivit unui contract atribuit la finalul anului 2014 companiei Romprest, prin încredințare directă, salubrizarea stradală costă lunar peste 760.000 de euro vara, iar pe timp de iarnă aproape 2,5 milioane de euro.

Sector 6 - buget general 939 milioane lei;Curățenie și deszăpezire - 81 milioane lei;


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray