2020-02-26 17:30

Traficantul Birgian nu e rudă cu Patriarhul Daniel

 |  19:53
Traficantul Birgian nu e rudă cu Patriarhul Daniel

Oştire lansată ieri de site-ul PressAlert prin care se spunea că nepotul IPSDaniel a fost arestat pentru trafic de heroină a aruncat în aer atât lumeabisericească, cât şi opinia publică. Această informaţie s-a dovedit a fi falsă,nimeni, din comuna unde s-a născut IPS Daniel, neconfirmând zvonul. De altfel,chiar şi Partriarhia a comunicat, pe canale oficiale, că individul arestatpentru trafic de heroină, nu este rudă cu IPS Daniel. Chiar şi şeful de postdin comuna Bara a negat faptul că Emilian Birgian ar fi rudă cu Partriarhul.Acesta a afirmat pentru „Puterea” că tatălPreafericitului Daniel nu este frate cu tatăl arestatului.

Ştireaa fost aruncată, ieri, pe piaţă, la ora 12.58 de site-ul PressAlert.ro. Conformacestora, Emilian Ioan Birgian, în vârstă de 29 de ani din Lugoj, a fost arestat împreună cu alte persoane subacuzaţia de trafic de heroină pe relaţia Turcia-Bulgaria-România-Germania.Despre acesta, site-ul preciza că este nepotul lui IPS Daniel în sensul cătatăl Patriarhului este frate cu bunicul arestatului. “Bomba” a fost preluată imediat de presa scrisă, televiziuni şi agenţii deinformare. Prima reacţie a venit la câteva ore de la aruncarea pe piaţă a acesteiinformaţii, de la Patriarhia Română care a precizat că: “numitulBirgian Emilian Ioan nu este nepotul Preafericitului Parinte Daniel,Partriarhul Bisericii Ortodoxe Române, iar informaţia calomnioasă este oîncercare de dezinformare a opiniei publice”. Dezminţirea a fostpublicată pe site-ul care a aruncat bomba pe piaţă, dar sub un titlu maliţios:“Patriarhulse leapădă de Emilian Birgian” continuând “fără a negaîn nici un fel dezvăluirea Press Alert, conform căreia tatăl PatriarhuluiDaniel (n.n.- Dan-Ilie Ciobotea) este frate cu bunicul celui arestat pentrutrafic de heroină, într-o operaţiune a DIICOT”. Jurnaliştiiscriu că relaţia apropiată dintre Preafericit şi familia Birgian a fostrecunoscută, public, chiar de tatăl lui Emilian. Ei susţin că într-o serie dereplici publicate în ziarul “Lumina”, în anul 2007, referitoare la un articolapărut într-un cotidian central, având ca temă lupta dintre Patriarh şi fratelesău pentru avere a intervenit şi Gheorghe Birgian, tatăl arestatului.

“Frate” întru credinţă

Jurnaliştiide la Press Alert au tras concluzia greşită că Gheorghe Birgian este fiulfratelui tatălui lui IPS Daniel. “Mă numescBirgian Gheorghe, am 55 de ani şi sunt fiu al satului Dobreşti, comuna Bara,judeţul Timiş. (...) Cunosc familia IPS Daniel de când eram copil: locuiam peaceeaşi uliţă, ne despărţeau câteva case, familiile noastre erau în relaţiifoarte bune. De-a lungul anilor am participat împreună la evenimente fericiteşi nefericite. Din anul 2002 sunt în relaţii mai apropiate cu IPS Daniel,pentru că m-am angajat să ajut la construirea Mănăstirii de la Dobreşti. Esteadevărat că Gheorghe Ciubotea (n.n.- fratele Patriarhului) şi-a ajutat fraţiicât timp au fost la şcoală, dar asta nu înseamnă că trebuie să reproşeze acestlucru fraţilor săi toată viaţa”.

Şeful de post infirmăzvonul

Contactattelefonic de reporterii „Puterea” şeful de post al comunei Bara a declarat căGherghe Birgian, tatăl arestatului nu este rudă cu tatăl Preafericitului.Acesta a adăugat că IPS Daniel are un frate şi o soră. Fratele Patriarhului aredoi băieţi care “nu se ocupă cu aşa ceva”. “Am dat azi o groază delămuriri după ce a apărut acea informaţie. Într-adevăr, Gheorghe Birgian a fostcoleg de şcoală cu IPS Daniel, dar nu sunt rude”, a conchis şeful depost.

Reţeaua internaţionalăaducea droguri din Turcia

O reţea de traficanţi de droguri români şi turci,din care făcea parte şi presupusul nepot al Patriarhului Daniel, care aducea periodic din Turcia în Româniaîntre 6 şi 10 kg de heroină, a fost destructurată săptămâna trecută deprocurorii DIICOT, şase dintre membrii grupării fiind arestaţi. Stupefianteleerau aduse pe relaţia Turcia-Bulgaria-România, heroina fiind destinatăcomercializării pe teritoriul României sau al Germaniei. Valoarea de piaţă acantităţii de 10 kilograme de heroină depăşeşte suma de 150.000 de euro.Drogurile erau ascunse în torpedoul unui autoturism şi transportate din Turciaîn România, unde erau preluate de către ceilalţi membri ai reţelei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-07-28

Mai multe imagini:
Traficantul Birgian nu e rudă cu Patriarhul Daniel
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine