2020-02-24 08:28

Traficantul de arme Shimon Naor a fost adus în ţară şi încarcerat. În închisoare, după 11 ani de fugă

 |  16:47
Traficantul de arme Shimon Naor a fost adus în ţară şi încarcerat. În închisoare, după 11 ani de fugă

HerşcoviciSimen, alias Shimon Naor, căutat pentru a fi închis în urma livrăriifrauduloase de produse folosite la fabricarea armelor în ţări supuseembargoului de armament, a fost adus în ţară, luni seară, cu o cursă de liniede la Paris, el fiind preluat de autorităţile române.

ShimonNaor a ajuns pe Aeroportul Otopeni cu o cursă Paris-Bucureşti, care a aterizatîn jurul orei 20.40, cu o întârziere de aproximativ o oră. Herşcovici Simen,zis Shimon Naor, a venit însoţit de reprezentanţi ai Interpol de la Paris. Lasosirea pe aeroport, Shimon Naor a refuzat să facă declaraţii. El a fostpreluat de o escortă a Poliţiei Române şi dus în arestul Poliţiei Capitalei.

Instanţafranceză a decis definitiv, săptămâna trecută, predarea către autorităţileromâne a traficantului de arme Shimon Naor. Parchetul de pe lângă Curtea deApel din Paris a informat Ministerul Justiţiei, în 27 iulie 2010, că, prinhotărâre judecătorească definitivă, Curtea de Apel din Paris a dispus predareacătre România a lui Herşcovici Simen, care are dublă cetăţenie, română şiisraeliană.

Prins la Paris înluna mai

HerşcoviciSimen a fost dat în urmărire internaţională pentru a-şi executa restul depedeapsă cu închisoarea (10 ani, 6 luni şi 20 de zile) rămas de executat, lacare a fost condamnat de către Tribunalul Bucureşti, pentru trafic de armament.Interpol Bucureşti a fost anunţat de către Interpol Paris că, în 7 mai 2010,Simen Herşcovici, cunoscut ca Shimon Naor, a fost arestat. Poliţia Română asesizat Tribunalului Bucureşti - Secţia I Penală şi Ministerul Justiţiei pentruiniţierea procedurilor de predare a lui Shimon Naor. Autorităţile judiciareromâne au transmis, în 8 mai, părţii franceze, prin intermediul BirouluiNaţional Interpol Bucureşti, traducerea mandatului european de arestare emis penumele lui Shimon Naor.

Condamnat în anul2006

Înfebruarie 2006, Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală, a emis pe numeleacestuia un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru contrabandă,fiind condamnat la 11 ani de închisoare. Shimon Naor este acuzat că, încalitate de asociat al unei societăţi comerciale, împreună cu alte treipersoane, a falsificat mai multe documente de transport în care a trecut o altădestinaţie decât cea reală, obţinând, astfel, licenţă de export de armament şimuniţie în ţări supuse embargoului.

Întrucâtdin informaţiile deţinute la nivelul autorităţilor de aplicare a legii românese contura posibilitatea ca acesta să fie pe teritoriul european, în octombrie2009 a fost emis pe numele lui un mandat european de arestare.

Potrivitanchetatorilor români, Shimon Naor - reprezentant în România al societăţii OrientEnergy Agencies & Services Ltd din Israel - a falsificat certificatele dedestinaţie pentru a obţine de la autorităţile române licenţe pentru export dearmament şi muniţie, produse strategice care au ajuns în final în ţări asupracărora fusese impus embargou asupra livrărilor de armament, respectiv Nigeriaşi Eritreea.

Alăturide Naor, au fost judecaţi şi condamnaţi Ion Menciu - director general alcompaniei aeriene Acvila Air Romanian Carrier, cetăţeanul moldovean Ion Busuioc- reprezentantul societăţii Loratel Trading Ltd din Limasol-Cipru şi JeniMăntescu - şeful reprezentanţei din România a societăţii Orient Energy Agencies& Services Ltd, acuzaţi de pentru complicitate la contrabandă, fals şicomplicitate la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-02-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine