2019-10-20 03:43

TRAGEDIE în Munţii Bucegi. Un bărbat a MURIT după ce a fost surprins de AVALANŞĂ

 |  16:02
TRAGEDIE în Munţii Bucegi. Un bărbat a MURIT după ce a fost surprins de AVALANŞĂ

Un bărbat a murit după ce a fost surprins de o avalanşă în Masivul Bucegi. Victima făcea parte dintr-un grup de turişti. Salvamontiştii din Buşteni intervin, duminică, la locul tragediei, în Masivul Bucegi, pe Valea Morarului, într-o zonă care nu este traseu turistic. Aceştia au constatat că pe acel traseu există două urme de paşi de om, prin urmare nu exclud posibilitatea unei a doua victime.

Şefului Salvamont Prahova, Daniel Banu, a declarat pentru Mediafax că avalanşa s-a produs pe partea superioară a Văii Morarului, însă nu a putut preciza ce anume a declanşat avalanşa: ”A suprins un grup de turişti. Ei au sunat şi după ajutor. Este un bărbat decedat, aşa au spus prietenii lui care au ajuns la el. Nu este acoperit de zăpadă. Au plecat salvamontiştii de la Refugiul Babele spre ei”.

Salvamontiştii cercetează acum întreaga zonă pentru a afla dacă mai sunt şi alte persoane surprinse de această avalanşă.

Zona unde s-a produs avalanşa este situată la peste 2200 de metri altitudine, iar în acea zonă stratul de zăpadă depăşeşte 20 de centimetri.

Toate traseele de mare altitudine din Bucegi au fost închise încă din luna noiembrie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-12-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray