2020-05-25 17:43

TRAGEDIE în Petrila: Un tânăr a fost găsit SPÂNZURAT chiar înainte de Bacalaureat

 |  12:45
TRAGEDIE în Petrila: Un tânăr a fost găsit SPÂNZURAT chiar înainte de Bacalaureat

Un absolvent al Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuşi” din Petrila, a fost găsit spânzurat într-o pădure de la marginea oraşului. Tânărul care trebuia să susţină examenul de bacalaureat a terminat clasa a XII-a cu media 9,47. Poliţiştii fac anchetă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Motivul pentru care adolescentul a recurs la acest gest nu este deocamdată cunoscut, reprezentanţii Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuşi” din Petrila susţinând că băiatul cu rezultate şcolare deosebite nu a dat de înţeles că ar avea vreo problemă.

Cecilia Mitran, directorul Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuşi” din Petrila neagă că elevul ar fi fost victima fenomenului „bullying”

„Era un elev cu rezultate bune. Făcea parte din clasa cu profil uman, a avut media 9,47 la sfârşitul anului. Era o clasă bună. Toată clasa a avut medii peste 8.50. Fals a apărut în mediul online că ar exista în această clasă fenomenul de «bullying ». Atât părinţii, cât şi elevii sunt rezolvaţi. Nu este normal ca pe umerii acestor elevi, acum, când dau examenul de bacalaureat, să preseze o astfel de povară. Sub nicio formă, şi diriginta, eu am făcut ore cu el, era un elev studios, bun, care citea mult, probabil problema trebuie căutată în altă parte. Are o soră care a terminat clasa a IX-a, la noi. Nu se punea problema ca acest elev să nu ia bacalaureatul. A avut 9.47, în clasa a XII-a. A fost găsit într-o pădure, la marginea oraşului, duminică”, a declarat Cecilia Mitran.

Aceasta neagă că absolventul ar fi fost umilit de colegi, după ce o tânără ar fi postat un mesaj pe Facebook, în care susţinea că ar fi fost batjocorit şi i s-ar fi pus porecla „Zombi”.

„Nu are nicio logică, dacă el a suportat «umilinţele» elevilor, de ce să facă acest lucru acum, când a terminat şcoala. Elevul nu era marginalizat de colegi, nu a avut nicio poreclă, pentru că, de cele mai multe ori, primii aflăm dacă au o poreclă, deci nu se punea problema. A făcut parte dintr-o clasă deosebită, unită, cu copii foarte buni, care citeau mult, a fost la banchet, unde s-a simţit bine, au poze copiii, nu s-a simţit marginalizat, a scris tuturor colegilor în albume cuvinte frumoase. În prima zi de bacalaureat, elevii şcolii au venit îmbrăcaţi în negru, cred că pe oricine ar fi marcat lucrul acesta”, a mai declarat Cecilia Mitran.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că oamenii legii au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă.

„Nu sunt suspiciuni. Se fac cercetări privind circumstanţele morţii, dar din primele verificări nu sunt suspiciuni cu privire la comiterea unei infracţiuni”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Ancheta este coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani, fiind efectuate cercetări pentru a stabili cauza care a dus la sinucidere.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-02

In legatura cu acest articol...

UPDATE: S-a AFLAT! Când vor avea loc ALEGERILE prezidențiale

ULTIMA ORĂ: Primarul și viceprimarul din Bacău, trimiși în JUDECATĂ de DNA

Containere anticaniculă în cele mai aglomerate zone din Capitală

Cine ar putea fi noul ministru de Interne
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine