2019-10-14 14:45

Traian Băsescu audiat de Parchetul General în dosarul înregistrărilor

 |  14:08
Traian Băsescu audiat de Parchetul General în dosarul înregistrărilor

P24

Parchetul General l-a chemat astăzi la audieri pe preşedintele PMP, Traian Băsescu, în urma dezvăluirilor făcute de Sebastian Ghiţă în mai multe înregistrări difuzate de postul România TV. „S-a anunțat public, nu aveam de ce să fiu surprins”, a declarat Traian Băsescu la sediul Parchetului General. În urmă cu câteva zile, Băsescu a recunoscut că filmarea a fost realizată cu telefonul chiar de Sebastian Ghiţă.

Pe 4 ianuarie, Parchetul General a anunţat deschiderea unui dosar penal, în urma informaţiilor făcute publice printr-un materialul difuzat pe postul România TV, în care este redat un dialog între fostul preşedinte Traian Băsescu şi o altă persoană privind cauze judiciare. Precizarea Parchetului a venit ca urmare a vehiculării în mass-media a unor informaţii privind “posibile imixtiuni în actul de justiţie”, astfel cum a rezultat din înregistrarea făcută publică de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Potrivit înregistrării prezentate de Ghiţă, cel care ar fi Traian Băsescu vorbeşte despre “stat mafiot” şi declară, răspunzând unei întrebări privind dosarul Voiculescu: “Să-i vezi când vorbeau a doua zi după condamnare, care cum le-o spusese cu trei zile înainte, s-a împlinit. Cum îmi spunea: Mâine îl luăm pe Mustaţă şi intră Camelia Bogdan. Să-i vezi după o zi când spuneau: Am vorbit cu Bogdan şi a spus că dacă aveam Codul penal îi dădea 20 de ani, a putut să-i dea doar zece. Pe urmă trage concluziile Coldea, ştii. Să-l vezi ce spectaculos e Coldea când trage concluzii. (...) Camelia Bogdan (...) a intrat judecător în dosarul ginerelui. Un judecător care duce dosarul de un an este schimbat şi la ultimul termen a intrat Camelia Bogdan. Păi bă, Bogdan, eu te ştiu cine eşti!”.

Referitor la înregistrare, Traian Băsescu declara că înregistrările prezentate de Sebastian Ghiţă sunt reale, dar editate de autor, fapt care creează unele confuzii, adăugând că nu s-a întâlnit niciodată cu judecătoarea Camelia Bogdan şi nici nu a discutat cu aceasta despre dosarul lui Dan Voiculescu.

„Înregistrările care au alertat într-un fel opinia publică cred că sunt prezentate într-o manieră destul de tendenţioasă, după cum am remarcat. Sunt prezentate într-o anume formă, sugerându-ne deja ce ar trebui să facem. Cercetările trebuie să fie obiective. Trebuie audiate persoanele care sunt invocate în cazul acesta, trebuie ridicate acele înregistrări, documentele despre care se vehiculează”, a declarat procurorul general al României, Augustin Lazăr, la începutul lunii ianuarie.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că înregistrările prezentate de Sebastian Ghiţă sunt reale, dar editate de autor, fapt care creează unele confuzii, adăugând că nu s-a întâlnit niciodată cu judecătoarea Camelia Bogdan şi nici nu a discutat cu aceasta despre dosarul lui Dan Voiculescu. Băsescu a precizat că înregistrările au fost făcute în cadrul unor discuţii private în ultimele luni ale anului trecut.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray