2020-07-07 19:22

Traian Băsescu, audiat la Parchetul Militar

 |  13:22
Traian Băsescu, audiat la Parchetul Militar

Traian Băsescu este audiat miercuri, la Parchetul Militar, într-un dosar deschis în urma unei plângeri depuse de senatorul Ioan Ghişe.

Acesta a depus în 2012 o plângere penală la Parchetul General împotriva lui Traian Băsescu şi a angajaţilor Serviciului de Protecţie şi Pază, pe care îi acuză că l-au scos cu forţa din Palatul Cotroceni, de la recepția dată cu ocazia recepţiei de Ziua Naţională a României.

Parchetul General şi-a declinat competenţa şi a trimis plângerea la Parchetul Militar, în condiţiile în care angajaţii Serviciului de Protecţie şi Pază sunt cadre militare.

Ioan Ghişe afirma atunci că a fost „luat pe sus” şi a fost „scos în stradă”, în afara Palatului Cotroceni. Potrivit senatorului, incidentul a avut loc imediat după ce şi-a dus mâna la nodul de la cravată.

Senatorul a purtat pe sub cămaşă un tricou cu un mesaj de protest cu trimitere la faptul că preşedintele Traian Băsescu ar fi trebuit demis în urma referendumului din 2012. Ioan Ghişe a fost escortat afară de lucrătorii SPP atunci când și-a afișat tricoul.

„Dacă pe un senator al României, aflat la o recepţie, urmare a unei invitaţii oficiale, care nu a comis nicio faptă contravenţională sau infracţională, Traian Băsescu îl aruncă în stradă, fără temei constituţional sau legal, atunci e uşor de înţeles cât respectă Băsescu pe fiecare român şi drepturile sale de cetăţean”, preciza Ioan Ghișe.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz