2020-01-29 03:57

Traian Băsescu este audiat la Parchetul General în dosarul în care Gabriela Firea îl acuză de ameninţare

 |  09:59
Traian Băsescu este audiat la Parchetul General în dosarul în care Gabriela Firea îl acuză de ameninţare

Traian Băsescu este audiat, miercuri, la Parchetul General. Fostului preşedinte i se vor aduce la cunoştinţă acuzaţiile în dosarul deschis în urma plângerii făcute de senatorul PSD Gabriela Firea pentru ameninţare.

Fostul şef al statului afirma, în urmă cu câteva zile, că ar fi mai bine ca procurorii să verifice modul in care Gabriela Firea a transferat fonduri de la Crescent catre Grivco.

Traian Băsescu a declarat, luni, că senatorul PSD Gabriela Firea ”tot împrumuta an de an” sume de bani ”de la Crescent, pe care ”se pare că a uitat” să le returneze. Fostul preşedinte a ţinut să precizeze că dacă „Firica îşi aduce aminte de chestia asta, ar fi bine să se spovedească public”.

Gabriela Firea "tot împrumuta aşa an de an şi nu plătea înapoi 400.000 de euro şi vreun milion opt sute de mii de dolari de la Crescent şi îi transfera într-o companie care era în grupul domnului Voiculescu. Dacă Firica îşi aduce aminte de chestia asta, ar fi bine să se spovedească public”, a afirmat Traian Băsescu.

"Eu cred că organele statului ar trebui să se uite în Grivco să vadă câţi bani au fost transferaţi de la compania Securităţii Crescent în Grivco în perioada 2007-2011 când doamna Firea era administrator la o firmă din grupul Grivco şi doamna Firea, cu mânuţa domniei sale a semnat împrumuturi de la Crescent către compania unde era administratori, ceva cu Media Press, ceva de genul ăsta, sau Casa Press. A semnat împrumuturi de 400.000 de euro şi 1.800.000 de dolari, pe care se pare că a uitat să-i mai dea înapoi, deci era o spălare de bani, un transfer din banii firmei Securităţii în firma Grivco", a completat fostul preşedinte Traian Băsescu, fiind întrebat dacă are de gând să facă o plângere la adresa Gabrielei Firea pentru că aceasta a luat bani

Chestionat de unde are aceste informaţii, Traian Băsescu a spus: ”Am primit un bileţel pe care scria 10.000 de euro de la doamna Udrea, le ceruse un ziarist, Oreste, e unul cu barbă. Oreste ceruse 10.000 de euro ca să îi dea doamnei Udrea aceste documente. Doamna Udrea mi l-a dat mie, eu le-am dat instituţiilor statului, care bineînţeles nu se ocupă de ele”.

Traian Băsescu a mai spus că Elena Udrea a refuzat să plătească pentru documente şi "de asta este supărat Oreste".

"Instituţiile statului mai devreme sau mai târziu, vor trebui să spună dacă acele documente au fost utilizate pentru a se constata spălare de bani şi transferul banilor românilor de la Crescent, firma securităţii, prin doamna Firea, către grupul Grivco al lui Voiculescu", a completat Traian Băsescu.

Fiind întrebat când a trimis aceste documente instituţiilor statului, fostul preşedinte Traian Băsescu a spus: "Prin 2014. În orice caz, Oreste este un bărbat care a sustras nişte documente din grupul Grivco şi le-a dat unui om de opoziţie, doamnei Udrea. (...) Aşa a scris el pe un bileţel galben. Dar Oreste este un om cinstit, ca şi Firea. (...) Cred că Oreste este cam bolnăvior, dar aşa este şi răspopitul ăla de la Antena 3, care spune când trec cu barca peste lacul Floreasca. Sunt doi caraghioşi. Dacă vreţi, vă pun acum la dispoziţie maşini, pe podul dintre Herăstrău şi lacul Floreasca, să vedeţi că lacul Floreasca e secat din toamnă pentru că se fac construcţii. Deci mincinoşii ăştia ce să faci cu ei?"


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-18Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
18 Mar 2015

Scenariu posibil Basescu audiat depune documentele cu care s-a laudat...in care Vranceanu Firea a spalat banii Crescent...nu cumva santajul se dovedeste a fi un denunt in toata regula? Practic el a amenintat-o cu un denunt...daca face denuntul,amenintarea nu mai exista,dar denuntul poate sa fie luat in considerare Eu vad aici un veritabil razboi intre doua gasti de securisti,Voiculescu si Basescu...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine