2020-08-06 03:47

Traian Băsescu se APĂRĂ: ”Ce am făcut eu nu e colaborare cu SECURITATEA”

 |  16:06
Traian Băsescu se APĂRĂ: ”Ce am făcut eu nu e colaborare cu SECURITATEA”

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că va contesta decizia Curții de Apel București, prin care magistrații i-au stabilit calitatea de colaborator al Securității. Recursul poate fi depus tot la Curtea de Apel București.

„Verdictul Curții îl iau ca atare. Voi contesta în instanța superioară verdictul”, a declarat Traian Băsescu, pentru Mediafax.

Ulterior, într-o intervenție la Digi 24, fostul președinte a reluat ceea ce a spus în fața instanței, că nu știa că Contrainformațiile militare erau la Securitate, și a comentat că nu crede că ce a făcut el „poate fi etichetat drept colaborare cu Securitatea”.

„Este o oarecare amărăciune, după ce am condamnat comunismul, am deschis arhivele securității, ale Comitetului Central, acum să am un asemenea verdict”, a mai spus Băsescu, precizând că nu s-a interesat niciodată dacă în arhive erau sau nu documente în ceea ce-l privește.

„Nu m-am interesat pentru că nu mi-am făcut probleme. Știam că nu am avut legături ilegale cu Securitatea. (...) Eu la 21 de ani nu știam că contrainformațiile erau parte a Securității”, a mai spus fostul președinte.

Magistrații Curții de Apel București au constatat, vineri, că fostul președinte al României, Traian Băsescu, a fost colaborator al Securității, decizia nefiind definitivă.

Magistrații Curții de Apel București au admis acțiunea Consiliului Naţional Pentru Studierea Arhivelor Securităţii (C.N.S.A.S.) și au constatat calitatea de colaborator al Securității în privința fostului președinte al României Traian Băsescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-20

In legatura cu acest articol...

Curtea de Apel Bucureşti, decizie privind calitatea de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu
Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
20 Sep 2019

stimati tavarisci de la KGB-NKVD...eu credeam ca doar sug licuriciul nu ca dau acatiste pentru MARX si ENGELS la mafia kominternista.Am facut nitel de trafic de arme cu Viktor Bout Ghita sebastian si cu altii pentru niste banuti .Am furat si eu cateva miliarde de euroi cu tiganka din Plescoi,mare scofala hahaha sa traiti bine
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz