2019-08-19 16:04

Traian Berbeceanu s-a RETRAS din Poliţie. Ce l-a determinat să facă asta şi ce va face în continuare

 |  13:37
Traian Berbeceanu s-a RETRAS din Poliţie. Ce l-a determinat să facă asta şi ce va face în continuare

Începând cu data de 1 aprilie, comisarul-șef Traian Berbeceanu s-a pensionat. Fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia a povestit într-un interviu ce l-a determinat să facă acest pas de a se retrage din poliție.

"Între timp am împlinit vârsta de pensionare și am cumulat și „stagiul” de 25 de ani în meseria asta. Dar cel mai important este faptul că, anul acesta, în octombrie, s-ar fi împlinit cinci ani de la „execuția” mea, iar legea pensiilor militare îmi permite să aleg ca bază de calcul șase luni consecutive din ultimii cinci ani lucrați. Evident, a trebuit să aleg perioada aprilie-septembrie 2013, când ocupam funcția de șef al BCCO Alba Iulia. Dacă nu procedam în acest fel, m-aș fi pensionat în baza veniturilor mult diminuate pe care le aveam la acestă dată (...) Cred că este cea mai tristă zi din viața mea. Sentimentul ăsta vine și din faptul că mă despart de meserie, altfel decât mi-aș fi dorit. Am ales însă, ca ziua pensionării să fie 1 aprilie, pentru că la acestă dată se celebrează „Ziua Structurilor de Combatere a Crimei Organizate”, din Poliția Română. Am fost unul dintre „pionierii” acestor structuri, mi-aș fi dat sufletul oricând pentru acestea", a explicat Traian Berbeceanu, într-un interviu acordat cotidianului Glasul Hunedoarei.

Citeşte şi DIICOT cere rejudecarea procesului lui Traian Berbeceanu. Doi din cei trei judecători care l-au găsit nevinovat, incompatibili

Totodată, Traian Berbeceanu a dezvăluit şi ce are de gând să facă în perioada următoare. "Cred că activitățile mele viitoare vor fi strâns legate de sistemul judiciar. Nu vă ascund dorința de a urma o cariera în magistratură, și chiar mă pregătesc de ceva vreme în acest sens. Referitor la posibila mea implicare în activități politice, la acest moment nu am un răspuns clar conturat. Sunt într-o perioadă de evaluare atentă a ceea ce se întâmplă pe scena politică și chiar dacă, la un moment dat, voi lua o decizie în această direcție, în mod categoric nu mă voi alătura marilor „actori politici” ai momentului, formațiunilor care deja sunt complet compromise, cel puțin în opinia mea", a mai spus fostul şef al BCCO Alba Iulia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-02Parerea ta...

UN ADEVARAT SUPORTER
02 Apr 2018

TRAIENELE CA SA AI REZULTATELE VIZATE IN CEEA CE ITI PROPUI TREBUIE SA TE INARMEZI CU MULTA TACTICA, MULTA RABDARE, MULTA DIPLOMATIE, TARIE DE CARACTER , MULT TUPEU SAU/SI MULT CURAJ.......................
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray