2019-10-23 00:46

Trei ani de închisoare cu suspendare pentru un fost deputat PSD

 |  12:58
Trei ani de închisoare cu suspendare pentru un fost deputat PSD

Fostul deputat PSD Marian Ghiveciu a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru instigare la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, potrivit unei decizii a ÎCCJ. Dosarul în care a fost cercetat Ghiveciu vizează retrocedarea ilegală a unor terenuri din comuna Merei, județul Buzău.

Judecătorii au mai stabilit în cazul lui Marian Ghiveciu un termen de încercare pe o durată de 6 ani.

ÎCCJ a mai decis condamnarea la trei ani închisoare cu suspendare a lui Dumitru Borcan (șeful Compartimentului de Cadastru și Agricultură din cadrul Primăriei comunei Merei, județul Buzău) și a lui Nicolae Costache (membru în Comisia Județeană Buzău pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor).

De asemenea, Marian Ghiveciu, Dumitru Borcan și Nicolae Costache trebuie să plătească în solidar 350.000 lei către partea civilă Luminița Marioara Vasile cu titlu de despăgubiri materiale și 1.035.000 lei către părțile civile Luminița Marioara Vasile și Constantin Vasile cu titlu de despăgubiri materiale.

Potrivit ÎCCJ, cei trei trebuie să mai plătească aproximativ un milion de lei către mai multe părți civile, transmite Agerpres. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-23

In legatura cu acest articol...

Deputat PSD, condamnat definitiv la închisoare pentru conflict de interese
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray