2020-02-18 11:38

Trei dintre candidaţii la postul de procuror general au termen până să-şi completeze dosarele de candidatură; dosarul lui Augustin Lazăr a fost singurul complet

 |  09:41
Trei dintre candidaţii la postul de procuror general au termen până să-şi completeze dosarele de candidatură; dosarul lui Augustin Lazăr a fost singurul complet

Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea şi Daniel Horodniceanu şi-au depus candidaturile pentru funcţia de procuror general, însă doar dosarul lui Lazăr a fost complet la termenul limită de depunere a candidaturilor, potrivit anunţului făcut de Ministerul Justiţiei. Ceilalţi trei candidaţi au termen până luni, la ora 17:30, să depună documentele lipsă.

"Candidaturile depuse la Ministerul Justiţiei pentru selecţia procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcţia vacantă de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sunt: Lazăr Augustin, Drilea - Marga Pompiliu Marian, Scutea Gabriela şi Horodniceanu Daniel Constantin", a transmis Ministerul Justiţiei.

Dosarele lui Drilea, Scutea şi Horodniceanu trebuie completate, până luni, ora 17.30.

Drilea trebuie să prezinte declaraţiile privind necolaboarea cu Securitatea şi o declaraţie de interese, Scutea trebuie să depună dovada îndeplinirii condiţiilor de vechime prevăzute de lege, iar Daniel Horodniceanu, declaraţia din care să rezulte că nu are un interes personal, ce influenţează sau ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate şi imparţialitate a atribuţiilor prevăzute de lege.

"După primirea documentelor solicitate, Ministerul Justiţiei va publica lista cu persoanele care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie, precum şi data susţinerii interviului", a precizat MJ.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declanşat, în 14 martie, procedura de selecţie pentru noul procuror general, în condiţiile în care mandatul lui Augustin Lazăr în acest post expiră la sfârşitul lunii aprilie.

Candidaţii participanţi la selecţie vor susţine, în perioada 3-4 aprilie, un interviu cu ministrul Justiţiei.

Rezultatele selecţiei se vor afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi se vor publica pe pagina Internet a acestuia, în 5 aprilie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-01Parerea ta...

SUCCES LAZAR
01 Apr 2019

Mult succes in lupta cu mafia anti-romaneasca psd-alde , care a capturat Romania si pe care o fura zilnic.
VIGILANU'
01 Apr 2019

numai lazar augustin are dosarul "complet" !!!!!! A scris ceva si despre colaborarea cu "sekoritate" din frageda pruncie pana'n ziua de azi (1981 - 2019) de cand era "tov procoro"r apoi "don' procoror" ?????????????????
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine