2020-01-29 04:50

Trei elevi de la o școală bucureșteană au leșinat din cauza căldurii din sala de clasă

 |  14:37
Trei elevi de la o școală bucureșteană au leșinat din cauza căldurii din sala de clasă

Trei elevi de la școala gimnazială 99 din București au leșinat din pricina căldurii din sala de clasă, a confirmat, pentru PUTEREA, Marian Banu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București. Elevilor li s-a acordat primul ajutor de către echipajele medicale sosite la fața locului. Ulterior, au fost transportați la spital și se află în afara pericolului.

Marian Banu a precizat că și profesorului care susținea cursurile în clasa respectivă i s-a făcut rău și a avut nevoie de îngrijiri. Oficialul nu a putut indica specializarea profesorului, vârsta acestuia și a elevilor. „Este un incident provocat de căldura din sala de curs. Și acum sunt într-o clasă unde este foarte cald. Noroc că mai este vegetație, care asigură un pic de umbră. Asta este, acestea sunt condițiile, din păcate se pot întâmpla și astfel de lucruri. Este temperatura foarte ridicată afară, iar apoi este și căldura generată de corprurile elevilor. Sunt peste 30 la clasă, înghesuiți... e foarte cald”, spune Banu.

Inițial, un martor a sunat la redacția PUTEREA afirmând că în zonă se află multe mașini de salvare și echipaje de poliție. În timp ce discutam cu martorul, se putea auzi vuietul a mai multe sirene de poliție.  „Oamenii spun că a leșinat întreaga clasă”, a susținut martorul.

UPDATE. Opt copii de 12-13 ani au avut probleme respiratorii 

Coordonatorul SMURD București, medicul Bogdan Oprița, a declarat că trei copii de la Școala nr. 99 din Capitală, care au acuzat marți probleme respiratorii, au fost transportați la ''Marie Curie'', iar în cazul altor cinci elevi părinții au refuzat ca aceștia să fie duși la spital, informează B365.ro.

"Este vorba de opt copii, dintre care pentru cinci părinții au refuzat transportul la spital. Trei copii au fost transportați la Spitalul 'Marie Curie' conștienți, cooperanți. Au prezentat o stare generală de rău după ce au intrat într-o sală de clasă care fusese închisă de mai multă vreme și era foarte cald acolo. Acestea sunt primele evaluări", a afirmat medicul.

"Echipajele noastre au constatat că elevii sunt în stare stabilă, conştienţi. Au fost prelevate probe din sala de clasă, dar, în acest moment, nu au identificat o substanţă care să fi provocat această situaţie", a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, la România Tv.

Profesorul de 70 de ani a acuzat dureri de cap și a fost transportat la spitalul Bagdasar Arseni.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine