2020-07-04 13:20

Trei polițiști, arestați pentru fapte de corupție

 |  22:32
Trei polițiști, arestați pentru fapte de corupție

Trei polițiști suceveni, între care șefii de post din comunele Vadu Moldovei și Fântâna Mare, au fost arestați preventiv, astăzi, de Tribunalul Suceava, fiind acuzați că au primit bani pentru a închide ochii la diferite contravenții.

Potrivit Parchetului Tribunalului Suceava, o echipă constituită din procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava și lucrători de Poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Suceava a efectuat, marți, două percheziții, la Postul de Poliție Vadu Moldovei și la Secția nr. 1 de Poliție Rurală Vadu Moldovei.

În urma acestora, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de agentul de Poliție Florin Avrămiuc, șeful Postului de Poliție Vadu Moldovei, pentru cinci infracțiuni de luare de mită și opt infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, față de agentul de Poliție Daniel Vîrvara, șeful Postului de Poliție Fântâna Mare, pentru două infracțiuni de luare de mită și a unei infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, precum și față de agentul de Poliție Costel Maftei, din cadrul Secției nr. 1 de Poliție Rurală Vadu Moldovei, pentru luare de mită și instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, notează Mediafax.

Anchetatorii susțin că, în perioada august – decembrie 2015, șeful de post din Vadu Moldovei, Florin Avrămiuc, a primit în cinci situații, la date diferite, bunuri sau sume de bani pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu privind constatarea și sancționarea unor contravenții sau constatarea infracțiunilor. Conform sursei citate, Avrămiuc este acuzat că, în toate cele cinci cazuri, a constatat contravenții sau infracțiuni în urma unor controale în traficul rutier, dar nu a întocmit niciun fel de acte, "având în vedere foloasele necuvenite primite".

Cei trei polițiști au fost reținuți marți, iar miercuri Tribunalul Suceava a dispus arestarea lor preventivă pe 30 de zile.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz