2020-06-05 09:28

Trei acuzaţi în dosarul Ciorogârla, eliberaţi. Şeful DIICOT spune că decizia TB este inadmisibilă

 |  21:27
Trei acuzaţi în dosarul Ciorogârla, eliberaţi. Şeful DIICOT spune că decizia TB este inadmisibilă

Tribunalul Bucureşti a decis eliberarea lui Liviu Iordan, Ştefan Zugravuşi Gigel Gheorghe, acuzaţi în cazul furtului de arme de la unitatea dinCiorogârla, şeful DIICOT Codruţ Olaru (foto) calificând hotărârea instanţei drept ungest de iresponsabilitate, întrucât armele au fost găsite acasă la cei trei.

Trei acuzaţi în dosarul Ciorogârla,eliberaţi. Şeful DIICOT spune că decizia TB este inadmisibilă

Tribunalul Bucureşti a hotărât că Liviu Iordan, Ştefan Zugravu şi GigelGheorghe pot fi cercetaţi în libertate în acest dosar. Decizia poate fi atacatăcu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Şeful DIICOT, Codruţ Olaru, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că deciziainstanţei este inadmisibilă, având în vedere că armele furate de la unitateamilitară au fost găsite acasă la cei trei inculpaţi. Totodată, Codruţ Olaru aadăugat că o asemenea hotărâre este "un gest de iresponsabilitate încontextul evenimentelor de la Neamţ".

Judecătorul care a decis punerea în libertate a celor trei este MarinMarino, cel care a decis şi eliberarea lui George Becali.

Liviu Iordan a fost arestat preventiv în 19 martie, de instanţaTribunalului Bucureşti, care a admis cererea procurorilor DIICOT. El esteacuzat că a vândut cu 17.500 de euro arme furate de la unitatea militară dinCiorogârla.

Liviu Iordan a vândut o mitralieră calibrul 7,62 mm fără afetul aferent(mitralieră de companie), 20 de pistoale mitralieră calibrul 7,62 mmKalaşnikov, 32 de pistoale model 1933 TT, calibrul 7,65 mm, 5 pistoale model1974 Carpaţi, calibrul 7,65 mm, trei pistoale Cugir calibrul 9 mm, un pistol desemnalizare, calibrul 26 mm, nouă baionete, şase binocluri şi alte accesoriipentru armament, se preciza în motivarea instanţei.

De asemenea, procurorii au depus la instanţă o serie de interceptăritelefonice şi ambientale în care Mihai Costea şi Nicolae Alexandru Iordan,fratele lui Liviu Iordan, îi dădeau indicaţii ce să facă cu armele. Astfel,pistoalele erau numite codat "cauciucuri".

Potrivit anchetatorilor, în decembrie 2009, Liviu Iordan, în înţelegerecu fratele său, Nicolae Alexandru Iordan, şi cu Marius Costea, au oferit sprevânzare, contra sumei de 17.500 de euro, zece pistoale model TT şi treipistoale mitralieră tip Kalaşnikov, care proveneau din furtul comis în lunaianuarie 2009, de la unitatea militară din Ciorogârla.

În noaptea de 27 spre 28 ianuarie 2009 au fost furate 62 de armemilitare şi alte obiecte (accesorii armament) din depozitul UM 01895 Bucureşti,situat în incinta UM 01916 Ciorogârla.

În 27 decembrie 2009, anchetatorii au găsit, în urma unor descinderi, 35de arme din lotul celor furate de la Ciorogârla.

În cazul furtului armelor de la Ciorogârla, în 28 decembrie 2009,instanţa Tribunalului Bucureşti a decis arestarea a 14 persoane, toate fiindacuzate şi de trafic de droguri. Astfel, au primit mandate de arestare EugenPreda, Alin Viorel Câcă, George Laurenţiu Dinu, Adrian Mincu, Marius Costea,Nicolae Alexandru Iordan, Marius Tăbârcă, Marian Scarlat, Sandu Chiriţă, DanielNicolae Stinghe, Dan Vasile Sandu, Adrian Ioan Marius Mustăţea, Mihai ŞtefanZugravu şi Gigel Gheorghe. Fratele lui Eugen Preda, Adrian Lucian Preda,reţinut şi el în acest caz, a fost lăsat liber, după ce judecătorul a respinspropunerea procurorilor DIICOT în cazul acestuia.

În 16 martie 2010, anchetatorii au mai găsit, în zona Bâcu-Dragomireşti,încă o armă din lotul celor furate de la Ciorogârla.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-05-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine