2020-06-05 23:16

Trei poliţişti bihoreni au furat cupru în valoare de 32.000 de euro

 |  18:55
Trei poliţişti bihoreni au furat cupru în valoare de 32.000 de euro

Unagent din cadrul Poliţiei din Salonta, judeţul Bihor, este anchetat după ce afurat, împreună cu alte două persoane, peste 5.500 de kilograme de cupru învaloare de 32.000 de euro, pe care cei trei le-au vândut sub preţul pieţei. Înacest caz sunt implicaţi şi doi poliţişti de la Serviciul Rutier.

Prim-procurorulParchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra, a declarat, ieri,într-o conferinţă de presă, că un agent din cadrul Poliţiei municipiuluiSalonta a fost prezentat Judecătoriei Salonta, cu propunere de arestarepreventivă, alături de alte două persoane, după ce, în noaptea de 23 spre 24octombrie, au furat 5.500 de kilograme de cupru, în valoare de 32.000 de euro,şi le-au vândut la subpreţ, cu 25.000 de euro, unor persoane. Gavra a declaratcă cei trei au furat cuprul căzut pe marginea drumului dintr-un autotren dinBelarus, răsturnat între localităţile bihorene Mădăras şi Inand, lângămunicipiul Salonta, după ce, băut la volan, şoferul acestuia a condus cuviteză. Cei trei au transportat cuprul, după ce s-a întunecat, cu o dubiţă, întrei curse, după care l-au vândut imediat.

Potrivitsursei citate, cazul a ieşit la iveală după ce proprietarul mărfii s-a plânsconducerii Inspectoratului de Poliţie Bihor despre faptul că o parte din marfălipseşte. Ancheta a fost efectuată de poliţişti din cadrul Compartimentului deInspecţie Internă din cadrul Poliţiei Bihor care au descoperit că poliţistul nua lucrat singur şi a primit pontul, în schimbul a câte 1.700 de euro, de la doiagenţi rutieri delegaţi să se ocupe de cercetarea şoferului rus şi care ar fiavut obligaţia să păzească marfa rămasă în câmp în urma accidentului. Cei doipoliţişti de la Rutieră sunt acuzaţi de instigare la furt, fiind cercetaţi înstare de libertate.

ProcurorulGavra a declarat că acest caz, care a fost instrumentat în primă fază laSalonta, a fost preluat de Parchetul Curţii de Apel Oradea. Potrivit acestuia,poliţistul şi-a arătat intenţia de a demisiona din Poliţia Bihor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-10-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine