2020-07-07 00:45

Trenuri anulate din cauza unei greve a angajaţilor societăţii de reparaţii locomotive

 |  11:40
Trenuri anulate din cauza unei greve a angajaţilor societăţii de reparaţii locomotive

Angajaţii Societăţii Comerciale de Reparaţii Locomotive CFR au declanşat un protest naţional, nemulţumiţi de refuzul CFR Călători de a încheia un nou contract de mentenanţă.

Circa 1400 de angajaţi din totalul de 1500 ai companiei de reparaţii şi revizii locomotive SCRL au declanşat un protest la nivel naţional, cerând un nou contract de mentenanţă cu CFR Călători şi recuperarea unor drepturi băneşti de 12 milioane lei, a afirmat, joi, pentru News.ro, directorul general al SCRL - divizia de reparaţii şi revizii locomotive a CFR Călători, Cristian Coconaşu, care speră ca negocierile purtate în prezent cu CFR Călători să ducă la o deblocare rapidă a situaţiei.

Toate cele 24 de puncte de lucru la nivel naţional ale companiei şi-au încetat activitatea, potrivit directorului. Potrivit declaraţiilor liderilor de sindicat, 19 trenuri sunt anulate, pentru că nu au mentenanţa realizată.

Directorul societăţii spune că angajaţii au de recuperat drepturi băneşti de circa 12 milioane lei, în timp ce datoriile către ANAF ale SCRL sunt de circa 126 milioane lei, din cauză că societatea nu a primit toţi banii cuveniţi din contractele încheiate în trecut cu CFR.

Conducerea SCRL speră ca negocierile purtate cu CFR Călători să ducă la o deblocare rapidă a situaţiei.

”Ultimul contract a expirat în 31 decembrie 2019, iar acum lucrăm în baza unei convenţii. Negociem în prezent cu CFR pentru a încheia un nou contract de mentenanţă”, a declarant Cristian Coconaşu, care mai spune că există şi presiuni venite din partea CFR Călători, făcute asupra angajaţilor:

”Există acţiuni de intimidare din partea CFR Călători. Oameni au fost predaţi în 2002 către SCRL, acum compania îi vrea înapoi[.

Potrivit sursei citate, CFR Călători estimează pierderi de 354,5 milioane lei în 2019 şi venituri totale de 2,27 miliarde lei, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli rectificat pe anul 2019, publicat în Monitorul Oficial.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz