2020-08-15 22:45

Trenurile de călători se dezintegrează la propriu. 900 de vagoane sunt scadente la reparații

 |  14:39
Trenurile de călători se dezintegrează la propriu. 900 de vagoane sunt scadente la reparații

Trenul Zimnicea-Roșiori, azi dimineață. O bucată de podea s-a desprins, pur și simplu, potrivit trnews.ro

Reprezentanții CFR Călători au explicat, pentru reporterii noștri, că situația se datorează unui sul de gheață care a spart capacul de vizitare prin podeaua vagonului. Această situație a dus la apariția zăpezii în vagon. Potrivit acestora, trenul a fost anulat. 

La momentul actual, CFR Călători are un număr de aproximativ 900 vagoane scadente la reparați dintre care: Vagoane clasa (clasa 1 și clasa 2): ~825, Vagoane speciale (vagon de dormit, vagon cușetă, bar-bistro și vagon restaurant): ~75, potrivit unui raspuns dat de CFR Călători reporterilor noștri.

În prezent, CFR Călători realizează serviciul public de transport feroviar de pasageri cu aproximativ 1200 trenuri, care circulă în fiecare zi, folosind peste 1000 de unități de material rulant. Dintre acestea aproximativ 800 sunt vagoane clasă (clasa I-a, clasa a II-a), peste 100: Săgeți Albastre, alte automotoare, rame electrice și peste 100 sunt vagoane speciale (vagoane de dormit, cuşetă, bar, etc). Vechimea medie a parcului de vagoane este de 25 de ani, iar vechimea medie a parcului de locomotive este de aproximativ 35 de ani.

În timp ce ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a susținut într-o conferință de presă că nu vin firmele la licitații, ca să poată repara vagoanele, societățiile spun că ele ar veni- dar că, Companiile CFR nu fac licitații. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-26Parerea ta...

VFD
26 Feb 2018

in trecut se foloseau vagoane frumoase "avaéàà" de dormit pana la munchen, praga(vagoane la care sa renuntat),budapesta si viena(care inca se mai folosesc);restul de vagoane" de dormit";sau transformat in" cuseta" la trenul "transcarpatic":de asemenea eu inca mai vad in cartierul "craiter" din brasov vagoane cu etaj vechi de aproape 20 de ani ,care inca nau fost reconditionate!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz