2019-10-14 23:46

Tribunalul îi cere lămuriri lui Vîntu privind un act medical semnat de un ginecolog

 |  17:13
Tribunalul îi cere lămuriri lui Vîntu privind un act medical semnat de un ginecolog

Magistratulcare judecă dosarul în care Sorin Ovidiu Vîntu este acuzat de favorizareainfractorului a cerut lămuriri, vineri, în legătură cu un bilet medical, depusanterior la dosar, care ar proveni de o clinică vieneză unde sunt tratateprobleme cardiologice, dar care este semnat de un ginecolog.

JudecătorulCamelia Bogdan a spus, vineri, că nu înţelege de ce un act medical ce vizaprobleme cardiologice este semnat de un medic ginecolog

Latermenul din 6 decembrie Sorin Ovidiu Vîntu a depus la dosar o copie a uneirecomandări făcute de şeful unei clinici vieneze privind internarea omului deafaceri în această unitate.

JudecătorulBogdan le-a cerut avocaţilor lămuriri suplimentare şi să depună la dosaroriginalul acestei recomandări medicale.

Referitorla această problemă, Sorin Ovidiu Vîntu a precizat că s-a operat în urmă cutrei ani la clinica medicală respectivă, intervenţia chirurgicală fiind făcutăde specialistul acestei clinici, un profesor universitar în cardiologie care dealtfel şi-a dat acceptul cu privire la această recomandare semnată de şefulclinicii. Mai precis, Vîntu a arătat că recomandarea a fost făcută în modefectiv de cardiologul său şi doar documentul redactat a fost semnat de şefulclinicii care este ginecolog.

Judecătorulnu s-a arătat convins de aceste precizări şi a cerut ca până la termenul din 7ianuarie 2011 apărarea omului de afaceri să depună documentul în original,redactat în limba engleză.

Pede altă parte, apărătorii lui Sorin Ovidiu Vîntu au formulat, vineri, treicereri, una dintre ele vizând încuviinţarea pentru acesta de a pleca dinRomânia în perioada 10 - 14 ianuarie 2011 pentru a merge la o clinică vieneză.Avocaţii au invocat că clientul lor are grave probleme cardiologice, care l-arpune în faţa unui infarct sau a unui deces", ei cerând suspendareaprocesului penal.

AvocatulMarian Nazat a mai solicitat o expertiză medico-legală prin care specialiştiide la INML să spună clar dacă starea de sănătate a omului de afaceri şiafecţiunile de care acesta suferă îi permit sau nu să participe la procesulpenal.

Oa treia cerere făcută de apărarea lui Vîntu a fost aceea ca instanţa să-ipermită omului de afaceri să nu participe la toate termenele procesului şi săvină doar atunci când îi este solicitată în mod expres prezenţa.

Procurorula arătat că este de acord ca Vîntu să nu fie prezent la toate termenele dinproces, ci doar când este nevoie.

JudecătorulCamelia Bogdan a susţinut că trebuie suplimentat probatoriul medical existentla dosar în eventualitatea dispunerii unei expertize şi că, într-adevăr, laacest moment nu este dovedită necesitatea ca Sorin Ovidiu Vîntu să plece laViena. În legătură cu expertiza ce ar putea fi dispusă şi în legătură cuproblemele cardiologice ale lui Vântu judecătorul s-a adresat acestuia:"Domnule inculpat, renunţaţi la ţigări, pentru că v-am auzit de cel puţindouă ori când vorbeaţi despre acest lucru".

Înlegătură cu lipsa de la unele termene de judecată ale omului de afacerijudecătorul a arătat că dacă ar admite o astfel de cerere atunci s-ar încălcauna dintre obligaţiile impuse odată cu interdicţia de a nu părăsi ţara în cazulcelor trei inculpaţi din dosar.

Instanţaa vrut să-i audieze pe cei trei acuzaţi, însă aceştia au precizat că vor da odeclaraţie completă doar atunci când la dosar se vor depune şi vorf i audiatetoate interceptările.

Tribunalula stabilit ca la următorul termen de judecată să se desigileze în şedinţăpublică suporturile magnetice pe care se află interceptările telefonice şiînregistrările telefonice pentru ca a fi audiate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638952-03-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray