2019-10-15 00:40

Tristețea amanților de sărbători

 |  12:30
Tristețea amanților de sărbători

Nu toată lumea sebucură în mijlocul familiei de sărbători. Pe lângă cei care trebuie, prinnatura meseriei să presteze, la greu, în nopțile de Crăciun și Revelion, medici peSalvare, polițiști, pompieri, ofițeri de serviciu sau cei care își duc traiul la limita extremă asărăciei și ale căror adrese nusunt pe agenda Moșului, există ocategorie aparte de oameni triști: amanții.

Ea acolo, el aici, un Crăciun de venetici!

Gândul că în minivacanțelede sărbători relația lor „netimbrată” va trebui să iao pauză, le dă unora fiori și stări dedepresie accentuată. Peste an, în weekend-uri, au stat mai mult despărțiți, el cu soția și copilul lamunte, ea cu familia ei și câinele la pădurea Băneasa. Siunul și celălalt, în duminicile fărăiubire, au ars de nerăbdare să vină ziua de luni, deși partenerii lor de viață nu prea înțelegeau această anomalie. Apoi au alergat unul sprecelălalt însetați de încă o săptămână lucrătoare,dar plină de amor. În minivacanțele desărbători ruptura e mare, însă, iar despărțireadevine o adevărată piatră de încercare pentru prieteniile adevărate. Un procentsemnificativ dintre cei care aleg să-şi încheie socotelile cu viaţa desărbători este reprezentat de aceia care suferă decepţii sentimentale.Statisticile au arătat că ”damele” sunt mult mai predispuse la a săvârşi actenecugetate în anotimpul rece. Dar nici domnii nu se dau în lături de ladefenestrare sau jucat ”friptea” cu trenul, când focul de la inimă topește dorințade a mai trăi. Dacă în viaţa unui cuplu intervine o a treia persoană, e clar,toată lumea are de suferit, chiar șiatunci când cei implicați încearcă să ascundă totul. Soţia”tradusă” se isterizează că nu poate capta atenţia bărbatului în niciun chip.Soţul suferă după amantă, care, la rândul ei, îşi rupe părul din cap, că esingură şi părăsită taman în noaptea dintre ani.

Ce meserie au amanții?

Psihologii consideră că profesiunile predilecte pentruamante sunt cele de: asistente medicale, secretare, vânzătoare și, mai nou, profesoare de limba și literatura română. În cazul bărbaţilor,instalatorii, şoferii, pompierii, managerii de orice fel şi bucătarii, sunt ceimai pătimaşi şi râvniţi amanţi. Împrumutată din lumea civilizată, moda deţineriia uneia sau a mai multor gagici, după lărgimea buzunarului şi necesităţile erotice ale respectivului, se aflăîntr-o continuă expansiune şi la noi. Nu toţi însă, putem fi sau avea amanți. Trebuie să ai o anumită predispoziţie pentru asta,”o genă specială”. În anumite conjuncturi „boala” este contagioasă, prinputerea exemplului.

Medicii ambulanțierispun că în nopțile de Crăciun sau de Revelion seînregistrează cele mai multe tentative de suicid. De multe ori, ei reușesc să-i readucă la viață pe sinucigași, dar au exitat și cazuri când acest lucru nu s-a mai putut. Motivelesinucigașilor? Camaceleași: ”Sunt singură de sărbători…”,”…M-a părăsit de Crăciun…” sau…”amanta mea face Revelionul cu soțul”.

Ana are 29 de ani, e secretară la o firmă importatoare deproduse cosmetice și ”a treia roată la căruţă” de cândse ştie ea femeie. Încă de pe băncile facultății era mereu ”cealaltă”, ”amanta” prietenului ei, care, evident, aveaaltă iubită şi, în acelaşi timp era amantul alteia, mai în vârstă. Zilele încare făceau dragoste erau miercuri şi vineri, când una dintre ele avea cursurişi stătea până târziu. Pe canapeaua ferfeniţă din căminul studenţesc, udată dingreu cu vin de ţară şi bere la litru, Ana şi-atrăit amorul, ca pe o moarte dulce. De sărbători băiatul i-a spus că pleacă lamunte cu iubita lui adevărată. Că ea, e doar aşa, o distracţie sexuală, de careare mare nevoie în clipele de singurătate. Parcă a lovit-o cu măciuca în dinţi:”Atunci m-am sinucis prima dată, mărturiseștetânăra. De Crăciun. M-am închis în camera mea, celelalte fete plecaseră toatepe la iubiţii lor sau acasă. Eu n-aveam chef să-i văd pe ai mei. Pur şi simplunu puteam să-i privesc în ochi. Am luat două tuburi de Diazepam. Le-am băut cubere. Bineînţeles că am scris şi o scrisoare de adio. Mi-am pus la casetofon și niște colindecare mă făceau să plâng în hohote. În 20 de minute au început să-şi facăefectul. Nu-mi mai simţeam picioarele. De teamă, am sunat la Salvare. Și mi s-a tăiat filmul. Când m-am trezit eramintubată, la Urgență. Afară ningea lin ca în poveste.Auzeam zurgălăi și dintr-odată am vrut să trăiesc.”Fata şi-a revenit după câtva timp, dar niciodată de atunci nu a avut o relaţiestabilă. Mereu a fost amanta cuiva. Mulţi au păcălit-o că vor divorţa deneveste şi se vor însura cu ea. Niciodată fericitul eveniment nu a avut loc.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638952-07-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray