2020-07-02 12:19

Trupul neînsufleţit al lui Adrian Păunescu, depus la sediul Uniunii Scriitorilor

 |  14:39
Trupul neînsufleţit al lui Adrian Păunescu, depus la sediul Uniunii Scriitorilor

Trupulneînsufleţit al poetului Adrian Păunescu va fi depus cel mai probabil la sediulUniunii Scriitorilor din România, situat pe Calea Victoriei din Bucureşti, înjurul orei 16.00, au declarat pentru Mediafax reprezentanţi ai instituţiei.

Totodată,Uniunea Scriitorilor face diligenţele pentru ca Adrian Păunescu să fie îngropatpe Aleea Scriitorilor de la Cimitirul Bellu din Capitală.

Până lamomentul difuzării acestei ştiri, familia poetului nu a putut fi contactată.

UniuneaScriitorilor din România (USR) şi Asociaţia Scriitorilor Bucureşti au declarat,într-un comunicat, că Adrian Păunescu a fost "o figură de mare popularitatea ultimelor decenii", iar prin dispariţia sa "literatura românăpierde un poet notabil şi un talentat gazetar".

PoetulAdrian Păunescu a încetat din viaţă vineri dimineaţă, la Spitalul de UrgenţăFloreasca din Capitală, unde a fost internat din 26 octombrie, cu problemecardiace, renale şi hepatice.

DoctorulŞerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară a SpitaluluiFloreasca, a declarat, vineri dimineaţă, la ora 8.30, că inima lui Păunescu aîncetat să bată la ora 7.15.

Zeci de persoane depun flori şi aprind lumânări în memoria lui Păunescu, la casa acestuia

Câteva zeci de oameni,între care mai multe persoane publice, au trecut, vineri, pe la locuinţa luiAdrian Păunescu din centrul Capitalei, lăsând pe gardul casei acestuia flori şidrapele ale României sau aprizând câte o lumânare în memoria poetului.

La casa poetului Păunescu, au trecut, vineri, pentru a-i aduceun ultim omagiu fostul primar al sectorului 3, Eugen Pleşca, dar şi omul deafaceri Viorel Păunescu. Cei doi nu au dat declaraţii presei, însă Pleşca arămas aproape jumătate de oră pe trotuarul din faţa imobilului, pentru discuţiicu alţi admiratori ai poetului.

Înaintea acestora, lalocuinţa familiei Păunescu din str. Dionisie Lupu a venit şi scriitorul DinuSăraru, care a intrat în casa familiei Păunescu, pentru câteva zeci de minute.

Dinu Săraru s-a declaratîndurerat de "pierderea prematură" a lui Păunescu.

Persoanele care trec fie cumaşina, fie pe jos prin faţa casei în care a locuit Adrian Păunescu încetinescsau chiar opresc, unii dintre ei pentru a depune un buchet de flori, alţiipentru a face fotografii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-08-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz