2019-10-23 05:34

Tudorel Toader anunţă PRIMELE MĂSURI după protestul din penitenciare

 |  13:14
Tudorel Toader anunţă PRIMELE MĂSURI după protestul din penitenciare

Guvernul va adopta, cel mai probabil în această săptămână, un act normativ pentru suplimentarea schemei de personal din penitenciare cu 1.000 de posturi, a declarat, luni, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care s-a întâlnit cu sindicatele angajaţilor din penitenciare, la Penitenciarul Vaslui, unde o parte dintre angajaţi au anunţat că refuză să mai intre în serviciu, reclamând lipsa de personal şi numărul mare de ore suplimentare lucrate şi neplătite.

Ministrul Tudorel Toader s-a întâlnit, la Penitenciarul Vaslui, cu liderii sindicali ai angajaţilor din penitenciarele din Vaslui, Iaşi şi Bacău, iar la final a anunţat că va fi adoptată o Hotărâre de Guvern privind suplimentarea posturilor din penitenciare cu 1.000 de locuri.

El a spus că speră ca actul normativ să primească repede toate avizele necesare, astfel încât să poată fi adoptat în şedinţa Guvernului din această săptămână.

Tudorel Toader a spus că Ministerul Justiţiei lucrează, de asemenea, la un proiect de act normativ, probabil Ordonanţă de Urgenţă, astfel încât pe viitor angajaţilor din penitenciare să le poată fi plătite orele suplimentare.

"Plata orelor suplimentare va fi valabilă pentru viitor, nu şi pentru trecut, deci nu retroactiv", a afirmat ministrul Justiţiei, precizând că angajaţii Penitenciarului Vaslui, de exemplu, au acumulat în acest an peste 30.000 de ore suplimentare, iar aproximativ 27.000 au fost compensate cu zile libere.

"Sunt multe probleme de rezolvat în penitenciare. O parte le-am rezolvat, celelalte le vom rezolva cât de curând", a adăugat Tudorel Toader, potrivit News.ro.

Săptămâna trecută, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a anunţat că peste jumătate dintre agenţii Penitenciarului Vaslui refuză să mai intre în serviciu, ei reclamând lipsa de personal şi numărul mare de ore suplimentare lucrate şi neplătite.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray