2019-10-21 15:39

Tudorel Toader: Justiţia SÂRBĂ a cerut date suplimentare privind natura activităţii INFRACŢIONALE a lui Sebastian Ghiţă

 |  12:41
Tudorel Toader: Justiţia SÂRBĂ a cerut date suplimentare privind natura activităţii INFRACŢIONALE a lui Sebastian Ghiţă

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a declarat luni că justiţia sârbă a cerut detalii cu privire la natura infracţiunilor în cazul lui Sebastian Ghiţă, urmând ăs primeasă în cel mai scurt timp documentele solicitate.

"Judecătorii din Serbia au cerut informaţii cu privire la natura, conţinutul, modul de desfăşurare a activităţii infracţionale. Documentele au ajuns la Ministerul Justiţiei săptămâna trecută, am solicitat Curţii de Apel Ploieşti informaţiile necesare, le-am primit. Astăzi cel mai probabil vom primi originalul documentelor respective şi le trimitem în Serbia prin curierat rapid”, a precizat Toader la Antena 3, referindu-se la stadiul procedurii de extrădare a lui Sebastian Ghiţă, potrivit News.ro.

Întrebat dacă la întâlnirea cu omologul său sârb, de la sfârşitul lunii martie, va aborda acest subiect, Toader a spus că "este inevitabil".

Preşedinţii Klaus Iohannis şi Aleksandar Vučić au fost întrebaţi, joi, în conferinţa de presă comună de la Palatul Cotroceni, dacă au discutat despre urgentarea extrădării fostului deputat Sebastian Ghiţă, prins la Belgrad în urmă cu aproape un an. Preşedintele Republicii Serbia a precizat că a transmis întrebarea ministrului Justiţiei şi va primi răspuns în cursul zilei.

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă - reţinut la Belgrad în noaptea de 13 spre 14 aprilie 2017 şi plasat apoi în arest preventiv - a fost eliberat în 26 mai pe cauţiune, în baza unei decizii a Curţii Supreme din Serbia, după depunerea unei cauţiuni de 200.000 de euro. Lui Ghiţă i-a fost reţinut paşaportul şi i s-a interzis să părăsească Belgradul.

Omul de afaceri aşteaptă o decizie privind cererea de extrădare formulată de autorităţile române. Când a fost prins de autorităţile sârbe, Ghiţă avea permis de conducere şi buletin de Slovenia şi era împreună cu fratele său.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-12Parerea ta...

HADRIAN
12 Mar 2018

Desigur, fostul rector al Universitatii din Iasi, acum goarna a infractorilor PSD-ALDE va gasi tertipuri judiciare pentru a-l salva pe interlop. Asa se distruge o cariera. A sa. Poate ca nici n-a fost. Oricum, parea sa fie. Domnul Tudorel Toader, actualul ministru de justitie al PSD-ALDE, a dat cu piciorul a ceea ce ar fi putut sa devina coloana vertebrala in concertul institutiilor democratice din Romania. A ratat momentul, ca orice ”ratat”. Acum, ca sluga a oligarhilor urmasilor PCR, poate deveni un stralucit majordom, dar se va multumi doar cu faramiturile de la masa stapanilor care nu se mai pot opri de la naravul din fire. Dar pentru dansul nu este putin. Vorba unui mare politician interbelic: un specialist român in opozitie cu cei ce impart ciolanul devine nu peste mult supusul acestora pentru o ciosvarta, cat de mica. Oare domnul Tudorel Toader chiar a fost chiar ceea e scris in curriculum vitate? Nu prea-mi vine sa cred! Oricum, pre limba molcoma a dumnealui s-a pravalit in neant! Sa-i fie tarana usoara!
LEVST.
13 Mar 2018

mare nesimtit acest tudorel, el chiar crede ca o sa-i mearga la nesfarsit cu minciuni si abureli, nu trebuie sa ai tangenta cu justitia ca sa vezi ca individul minte , justitia sarba poate sa ceara orice, insa -in asa caz- justitia romana nu are nicio obligatie sa dea informatii, dimpotriva -ulterior- poate fi folosita de ghita(aceasta trimitere de informatii) impotriva Romaniei... Dar cel mai revelant este faptul ca in caz de cereri de azil politic,deciziile se iau pe DOVEZILE petitionerului(ghita) si pe informatii de la agentii internationale specializate(inclusiv ONU), cat si din presa internationala, de unde sa rezulte ca in tara respectiva se practica discriminarea politica, juridica, politia politica, etc., ori -la aceasta data- Romania nu mai are acesta "stema" agatata pe fruntea ei...Si chiar mai concret, ghita nu a avut de gand sa ceara azil politic(dacat ca plan B), el "a fost PRINS"( nu s-a predat la granita sau imediat) cu acte false, desi din Romania a iesit liber, pe numele sau, intentia lui clara era sa traiasca sub identitate falsa, oriunde...Chiar si numai pentru ca s-a folosit de o identitate falsa, autoritatile sarbe trebuiau deja sa-l returneze...Insa ordinul este sa-l salveze, si aici este pe aceiasi lungime de unda cu bubalina de Sibiu, care a spus clar ca nu are nicio responsabilitate si obligatie in asa caz...
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
13 Mar 2018

de ce ma cenzurati BAH...RUSINICA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray