2019-10-17 11:46

Tudorel Toader, noi precizări privind AMNISTIA: ”Nu există în discuție”

 |  22:11
Tudorel Toader, noi precizări privind AMNISTIA: ”Nu există în discuție”

Ministrul Tudorel Toader a anunțat marți seară că ”La Ministerul Justiției nu există în discuție, elaborare sau avizare nici un proiect de OUG sau lege”.

Întrebat la Antena 3 dacă e nevoie de amnistie, Toader a răspuns: ”În istoria dreptului penal au fost relativ multe acte de clemență referitoare la amnistie, eventual la grațiere. De fiecare dată, emitentul a prevzut condițiile, dar și excepțiile – nu e normal să grațiezi, anmistiezi faptele grave împotriva persoanei. Sigur că suntem în an centenar. Legiuitorul ar putea fi generos. Există în parlament de anul trecut un proiect privind amnistia și grațierea. E vorba de o voință politică, o politică penală pe care legiuitorul are deplină libertate să o promoveze. Vom vedea dacă aceasta e calea de urmat. Răspund și la o întrebare pe care nu ați pus-o încă: la Ministerul Justiției nu există nici în discuție, nici în elaborare sau avizare un proiect de act normativ – lege sau OUG – referitor la amnistie și grațiere ”.

Toader a respins voalat și posibilitatea unei Ordonanțe de urgență care să dea posibilitatea revizuirii sentințelor. Întrebat în mod repetat de Gâdea, Toader a spus că în Camera Deputaților există un proiect de lege de aprobare a OUG 6/2016, și ”e preferabil dacă avem o lege, exprimă voința legiuitorului”, transmite G4media.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray