2019-07-18 14:07

Tudorel Toader, RAPORT privind Legile Justiției în fața Comisiei de la Veneția

 |  17:36
Tudorel Toader, RAPORT privind Legile Justiției în fața Comisiei de la Veneția

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, anunţă, într-un scurt mesaj pe Facebook, că a prezentat Comisiei de la Veneţia, sâmbătă, la o sesiune de lucru, modificările aduse legilor justiţiei, dând curs unei „invitații” în acest sens făcute de organismul internațional.

„Comisia de la Veneţia - sesiunea de lucru din data de 9 decembrie 2017: 1. Am dat curs invitaţiei de prezentare a evoluţiilor legislative din România referitoare la legile justiţiei. 2. În marja reuniunii, am avut o întrevedere cu domnul Marin Mrčela, preşedintele Grupului de state împotriva corupţiei (GRECO)", a scris Tudorel Toader, pe pagina sa de Facebook.

Miercuri, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a întâlnit cu ambasadorii Statelor Unite, Canadei, Belgiei, Franţei, Germaniei, Marii Britanii, Olandei, Sloveniei şi Suediei, care au transmis preocuparea cu privire la proiectul de legi privind reforma justiţiei dezbătut în Parlament, precum şi „dorinţa fermă” ca România să continue procesul de consolidare a statului de drept, independenţei justiţiei şi luptei împotriva corupţiei.  De asemenea, ambasadorii statelor membre UE au subliniat importanţa unui proces de consultare amplu şi deschis cu toate părţile interesate, incluzând solicitarea avizului Comisiei de la Veneţia.

Procurorul general Augustin Lazăr, care a acuzat tentative ale unor puteri ale statului de a lipsi procurorii români de independenţă, pe căi dubioase, prin proiecte şi proceduri parlamentare viciate, a declarat vineri că este absolut obligatoriu un punct de vedere al Comisiei de la Veneţia asupra modificărilor legilor justiţiei.

„Toată lumea e îngrijorată şi e firesc. Este nevoie de un punct de vedere autorizat al Comisiei de la Veneţia. Dar într-o asemenea procedură urgentă vă daţi seama că aceasta înseamnă că există o voinţă ca în câteva zile să se întâmple ceva şi avem legi noi care, fără îndoială, vor pune independenţa justiţiei sub un semn de întrebare", a declarat Lazăr.

La rândul lor, Forumul Judecătorilor şi Asociaţia Procurorilor au cerut Parlamentului să nu adopte pachetul de modificare a legilor justiţiei, arătând că „singura soluţie pentru depăşirea acestei situaţii critice este reluarea dialogului, bazată pe principiile transparenţei instituţionale, astfel încât modificarea acestor legi, fundamentale pentru funcţionarea statului de drept, să se facă numai în urma unor studii de impact, a unei consultări reale a societăţii civile, a Consiliului Superior al Magistraturii, corpului magistraţilor, Comisiei de la Veneţia”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-09Parerea ta...

ANONIM
10 Dec 2017

UN MEDIC DACA GRESESTE E ACUZAT DE MALPRAXIS SI SI POATE PIERDE CHIAR SI DREPTUL DE A MAI PROFESA UN PROCUROR DIN ROMANIA INSA E;; INFAILIBIL'' EL ARE INTOTDEAUNA DREPTATE .......CAZUL TZUNDREA 11 ANI PE NEDREPT LA PUSCARIE SI FAMILIA DISTRUSA..IAR CEL CARE L-A CONDAMNAT ... NICI MACAR UN REGRET
NEGRO
11 Dec 2017

Avocatelule, zici ca te-ai sters pe maini de matrasirea legilor justitiei date pe mana intelectualului de Caracal, Florin Iordache, mandria Facultatii de drept din Craiova, unde ipochimenul s-a prezentat doar sa ia notele nemuncite! Dar nu merge cu pacaleala. La Venetia se merge cu ceea ce rezulta din autopsierea lor de catre pacaliciul de serviciu, Florin Iordache, omul cu fruntea ingusta, Seban Nicolae si scursura politica de Dunare, E. Nicolicea. Declaratia mieroasa a dumitale -se vede ca te tragi din neamul crescatorilor de albine!- nu prea tine. Cuibul de viespi din PSD ALDE UDMR isi fac lucrarea lor. Chiar daca te-ai retras spasit, tot trebuie sa te duci cu fierea lucrata de dansii la Venetia. Daca mai ai nas...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray