2020-07-11 10:52

Tudorel Toader răspunde Ministerului Justiției: ”Nu are COMPETENȚE la Comisia de la Veneția”

 |  19:07
Tudorel Toader răspunde Ministerului Justiției: ”Nu are COMPETENȚE la Comisia de la Veneția”

Fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader susţine că Ministerul Justiţiei nu are competenţe în procedura desemnării reprezentantului României în Comisia de la Veneţia, după ce ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu a cerut revocarea sa din calitatea de membru al comisiei.

”Adevărul mai interesează pe cineva? Ministerul Justiţiei nu are competenţe în procedura desemnării reprezentantului Romaniei în Comisia de la Veneţia!”, a scris Toader pe Facebook.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat în 5 mai că a înaintat Executivului propunerea de a solicita Comisiei de la Veneţia retragerea fostului ministru al Justiţiei Tudorel Toader, după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a stabilit, în unanimitate, că revocarea Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA s-a făcut cu încălcarea mai multor articole din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, respectiv dreptul la un proces echitabil şi dreptul la libertatea de exprimare.

”Este un caz fără precedent şi o premieră, motivaţia fiind aceea că, în considerarea efectelor deciziei CEDO se pune în cauză credibilitatea angajamentului Guvernului României faţă de independenţa procurorilor”, a spus el.

Comisia de la Veneţia, for consultativ al Consiliului Europei, a confirmat pentru Hotnews că a  primit de la Guvernul României cererea pentru eliberarea lui Tudorel Toader din funcţia de membru.

„23 mai 2022 este data la care expiră mandatului dl Toader, dar este neclar dacă va pleca înainte de această dată”, a precizat Comisia, în răspunsul transmis HotNews.ro de purtătorul de cuvânt Panos Kakaviatos.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-28Parerea ta...

VIOREL
28 Mai 2020

Tudorel este unul dintre cele mai mari gunoaie ce le-a dat acest popor
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz