2019-10-16 00:27

Tudorel Toader, reacție VEHEMENTĂ după mișcarea lui Kovesi

 |  18:25
Tudorel Toader, reacție VEHEMENTĂ după mișcarea lui Kovesi

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, pentru MEDIAFAX, după ce Laura Codruţa Kovesi a contestat la CEDO revocarea de la şefia DNA, că o decizie a Curţii Constituţionale nu poate fi supusă controlului CEDO, deoarece este definitivă.

„Deciziile CCR nu pot fi supuse controlului CEDO. Deciziile CCR, sunt definitive, se referă la constituţionalitate sau conflicte juridice de natură constituţională”, a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

 

Precizările vin după ce Laura Codruţa Kovesi a atacat la CEDO decizia prin care a fost revocată din funcţia de procuror-şef al DNA, plângerea fiind depusă în luna decembrie a acestui an. În plângere se arată că au fost atacate drepturile omului.

„Am formulat în luna decembrie 2018 o plângere, în nume personal, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în care am arătat că au fost încălcate mai multe drepturi prevăzute în Convenţia Europeană a Drepturilor Omului în ceea ce priveşte revocarea din funcţia de procuror şef al DNA ca urmare a Deciziei nr.358 din 30 mai 2018 pronunţată de Curtea Constituţională. Motivele pe care le-am invocat în acţiune au vizat faptul că, prin decizia sa, Curtea Constituţională a hotărât revocarea din funcţie, deşi, nu am avut calitatea de parte în conflictul soluţionat de instanţa constituţională, nu am fost citată în faţa Curţii Constituţionale şi nu am avut posibilitatea de a avea cel puţin calitatea de "intervenientă" pentru a exprima un punct de vedere în apărarea mea”, se arată într-un răspuns al Laurei Codruţa Kovesi, transmis de biroul de presă al Parchetului General.

Potrivit fostei şefe DNA, decizia Curţii Constituţionale nu a putut fi contestată, inexistenţa unei căi de atac fiind stabilită de însăşi motivarea Deciziei Curţii Constituţionale.

„Astfel, am reclamat şi faptul că nu există în dreptul intern un temei de drept prin care să poată fi exercitată o cale de atac împotriva Deciziei Curţii Constituţionale nr. 358 din 30 mai 2018. În procedura în care Curtea Constituţională a emis Decizia nr. 358 din 30 mai 2018 nu au fost respectate garanţiile unui proces echitabil sub aspectul accesului la un tribunal, având în vedere că nu există în dreptul intern "un recurs efectiv", un temei de drept şi o procedură internă bazată pe criterii obiective care să îmi ofere dreptul la o contestaţie privitoare la drepturile şi obligaţiile cu caracter civil referitoare la măsurile disciplinare dispuse de ministrul justiţiei şi decise de Curtea Constituţională printr-o decizie definitivă, fără cale de atac”, se mai arată în răspuns.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-08Parerea ta...

LIANA
08 Ian 2019

Dar cand puneai catuse la oameni fara sa stii daca sunt vinovati sau nu si ii purtai pe strazi , Dar cand ucideai oameni prin puscarii hartuindu i si mutandu i in miez de noapte la alte puscarii pentru a nu putea fi eliberati cand aveau acest drept Il mai stii pe judecatorul STAN MUSTATA pe care l ai ucis agravandu i bolile si hartuindu l pana si a dat duhul El nu avea drepturi .Tu ai.Te duci la CEDO ca ti s au incalcat drepturileNesimtito criminala Habar nu ai de notiuni de drept elementar Ti ai batut joc de ideea de justitie Ai invatat legile la basket si prin vii cu golanii ,scarba nesimtita Nu mai ai nici rusine nici frica ,bagaboanto!zi mersi ca nu zaci printr o celula ca meriti
NEGRO
08 Ian 2019

Sunt convins ca doamna Covesi va castiga in fata juristilor CEDO. Acestia vor avea probitatea interpretarii obiective a probelor si vor revela adevarul spre care tindem cu totii. Tovarasul Talharel nu prea se vede bine in fata adevaratilor juristi. Face exhibitii avocatesti de trei parale, sperand ca acestia se vor intimida. Nu, tovarase Talharel, acesti profesionisti nu se vor apleca in fata poruncilor lui Dragnea, nici nu vor pupa popoul baban al doamnei Dancila. Se vor pronunta pe speta si vor nimici balbaielile justitiei romane. Caci daca nu ar fi fost aceste balbaieli, nici talhareii PSD-ALDE nu vor fi avut acces la aceste mici terfeliri ale statului de drept. Va salutam cu drag si va dorim sa fiti acolo unde chiar meritati.
ANONIM
08 Ian 2019

Ia zis careva și universitarulului de la Iași că CCR nu are atribuția de a o revoca din funcție pe doamna Kovesi, iar dumneaiei ar putea contesta în instanță documentele ,evaluările și deciziile ce au susținut propunerea de revocare din funcție, ?
@NEGRO
09 Ian 2019

VEDEA-TE-AS JUDECAT DE cateua asta=- PUI DE TARFA COMUNISTA = dupa metodele folosite la toti cei pe care i-a nenorocit sau ucis si apoi sa te vad daca-i mai lingi FOAFANA
ANONIM
09 Ian 2019

SA SPERAM CA-VINE RANDUL SI PORCULUI SS-IST DE LA SIBIU SA INFUNDE PUSCARIA ALATURI DE NEMERNICUL TRADATOR DE TARA LAZAR SI CELALTI CARE L-AU AJUTAT IN FARADELEGILE LUI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray