2020-02-19 11:54

Tudorel Toader s-a hotărât: Merge personal la CCR

 |  16:13
Tudorel Toader s-a hotărât: Merge personal la CCR

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, sâmbătă, la Sinaia, că va merge personal la Curtea Constituţională a României (CCR) în cauza privind conflictul între autorităţi determinat de refuzul preşedintelui României de a o revoca pe Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

"CCR a stabilit, cred, data de 10 pentru soluţionarea conflictului. Da, voi merge personal. Am vorbit cu doamna premier şi, sigur, m-a solicitat ca eu să susţin cele statuate, cele stabilite în sesizare", a spus Toader.Întrebat care va fi argumentul cel mai puternic pe care îl va invoca în susţinerea cauzei, Toader a menţionat 'neconstituţionalitatea comportamentului şi crearea unui blocaj instituţional' între preşedinte şi ministrul Justiţiei, ca parte a Guvernului."Partea care sesizează CCR cu un conflict juridic de natură constituţională evident că are convingerea încălcării exigenţelor constituţionale de către partea pe care o reclamă. Vorbeam în general... De către preşedinte, în cazul acesta. Noi venim cu argumente, Curtea va decide. Din 2003 până astăzi sunt 15 ani de când există competenţa Curţii de a soluţiona astfel de conflicte şi multe dintre ele au fost constatate, dar nu au dus la sancţionarea părţii care a generat, determinat, conflictul. Să nu mă întrebaţi atunci de ce am solicitat printre cele 20 de motive în cazul doamnei Kovesi încălcarea Constituţiei, faptul că a generat, a provocat cele trei conflicte, din care două pronunţate de Curte, iar în unul Curtea în considerente a arătat care e conduita de urmat de către DNA, pentru că acolo este vorba despre o încălcare repetitivă a Constituţiei. A fost vorba de trei conflicte într-un interval de timp foarte scurt, ceea ce înseamnă că avem o altă premisă, o altă ipoteză prin raportarea autorităţii la Constituţie", a mai spus Toader.Curtea Constituţională a României va discuta pe 10 mai cererea de soluţionare a conflictului între autorităţi determinat de refuzul preşedintelui României de a o revoca pe Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au precizat vineri, pentru AGERPRES, oficiali ai CCR.CCR a fost sesizată cu cererea de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei, pe de o parte, şi preşedintele României, pe de altă parte, în principal, şi între Guvernul României şi preşedinte, în subsidiar, determinat de refuzul lui Klaus Iohannis de a da curs cererii de revocare din funcţia de procuror-şef al DNA a Laurei Codruţa Kovesi.Ministrul Justiţiei participă, la Sinaia, la conferinţa internaţională organizată de Autoritatea Electorală Permanentă în parteneriat cu Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneţia), cu tema 'Alegeri libere, parlamente şi formarea naţiunii'. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-05Parerea ta...

LEVST.
05 Mai 2018

Da', bici are? Ca de materie prima nu duce lipsa...tudorel-milogul se crede intruchiparea lui isus, cand a intrat in Templu si a casunat cu biciul pe negustori si farisei...Probabil ca va fi cam cum a fost si cu "completul de 7"( in care doar el a fost "pentru"!***), asa si aici va incerca sa plezneasca pe cei impotriva, insa nu cred ca biciul sau va ajunge macar sa pocneasca...( *** este posibil sa gresesc, insa -acum- cred ca va intra pe usa impins de la spate-de pesedei- si va iesi pe geam, in pumni si suturi...)
ANONIM
05 Mai 2018

Moldovene ai apucaturi parca ai fi pe timpul lui PAZVANTEA CHIORU . Esti compromis 100% ....................In istoria poporului roman cei mai tampiti si ticalosi conducatori n-au fost din zona MOLDOVEI.
IDEAL
06 Mai 2018

lipsește pistolul : Trump a declarat că atacurile teroriste de la Paris ar fi putut fi evitate dacă oamenii ar fi avut arme !!! pistolul = 100 constituții !!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine