2020-02-18 17:21

Toader: Voi declanşa procedura de numire a noului procuror general

 |  12:42
Toader: Voi declanşa procedura de numire a noului procuror general

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat joi, la ieşirea din Parchetul General, că va declanşa procedura de numire a noului procuror general. Procurorul General Augustin Lazăr a declarat joi, după ce ministrul Justiţiei Tudorel Toader s-a aflat la Parchetul General şi a anunţat declanşareaa procedurii de selecţie pentru postul de procuror general, că acest a contactat un procuror cu probleme de reprezentativitate, iar singurul care poate reprezenta Ministrul Public e procurorul general. În opinia sa, ministrul Justiţiei a recunoscut că a eşuat în demersurile sale ilegale . El a susţinut că ministrul a venit tiptil şi nu a avut curajul să ia legătura cu procurorul general.

"Voi declanşa procedura de numire a noului procuror general. La finalul lunii aprilie expiră mandatul şi procedura se derulează între timp şi în felul ăsta până la expirarea perioadei vom avea un nou procuror general", a afirmat Toader.

Întrebat dacă vizează pe cineva anume, el a spus: "Păi nici n-am declanşat procedura şi acum vizăm? Vedem cine se va înscrie şi atuncea vom vedea".

Întrebat de asemenea dacă, în opinia sa, este vorba despre un judecător - fost procuror, Toader a spus: "Deci nu avem de unde să ştim. Să vedem întâi cine se înscrie şi dintre cei înscrişi vom selecta. Credeţi că ai putea să ai un favorit înainte de a declanşa procedura?".

El a afirmat că nu l-a ocolit la vizita la Parchetul General pe Augustin Lazăr, însă a mers să se întâlnească cu Elena Iordache şi Bogdan Licu, s-a întâlnit şi a apoi a plecat.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a aflat, joi, la sediul Parchetului General, unde a spus că a mers să vadă cum îşi desfăşoară activitatea procurorii. El a afirmat la sosire că se întâlneşte cu preşedintele Asociaţiei Procurorilor din România, Elena Iordache, şi cu procurorul general adjunct Bogdan Licu.

"La ieşire vă voi comunica probabil, să nu zic sigur, şi o măsură importantă pe care o voi lua în curând privind statul de drept", a declarat Toader.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, în 27 decembrie, că i-a trimis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocarea din funcţie a procurorului general


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine