2019-10-15 04:54

Tudorel Toader vrea SESIZARE la CCR pentru revocarea lui Augustin Lazăr

 |  22:21
Tudorel Toader vrea SESIZARE la CCR pentru revocarea lui Augustin Lazăr

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat, luni, că nu poate sesiza, ca ministru, Curtea Constituţională, ci premierul trebuie să facă sesizarea Curţii cu privire la situaţia procurorului general al României, a cărui revocare Toader a propus-o în urmă cu mai multe luni. "Nu e altă cale de urmat", a spus Toader.

"Sesizarea Curţii Constituţionale, eu, ca ministru al Justiţiei, nu sunt subiect de sezină, nu pot sesiza eu, va trebui doar doamna prim ministru. Prin urmare, conţinutul actelor este de natură juridică, evaluarea e de natură juridică, dar decizia de sesizare sau nu a instanţei de contencios constituţional are componentă politică, decizie pe care repet, nu o iau eu, o poate lua doamna prim ministru", a spus Tudorel Toader, luni seară, la Antena 3.

Acesta a adăugat, în acest context, că "nu există altă cale de urmat".

"Să nu spuneţi a lăsa lucrurile aşa cum sunt, adică doamna premier propune un ministru, doi şi se tot respinge, se tot refuză, ministrul Justiţiei propune revocare sau alte desemnări de procurori cu funcţii de conducere şi se respinge pe motive inexistente gen nelegalitate şi s-a dovedit cu actele în mână că nu a fost nici nelegalitate la cele pe care le-a refuzat şi aici nu aş vrea să fiu nedrept, să dau nume, dar câţiva dintre candidaţii propuşi şefi de secţie şi refuzaţi de preşedinte îi cunosc de foarte mulţi ani şi sunt oameni oneşti, foarte bine pregătiţi, devotaţi sistemului şi actului de înfăptuire a justiţiei. Îi cunosc instituţional şi ştiu cum îşi fac datoria de magistrat", a spus Tudorel Toader.

Toader a spus că decizia referitoare la revocarea lui Kovesi este "valabilă la indigo" cu cea a lui Augustin Lazăr.

"Menţin toate argumentele pe care le-am menţionat în raportul de evaluare. Cred că astăzi argumentele sunt mai consistente, mai convingătoare, mai puternice chiar decât la momentul la care am prezentat raportul de evaluare", a mai spus ministrul, referindu-se la revocarea procurorului general.

"Sunt convins că, pe fond, nu are ieşire din această situaţie juridică", a spus ministrul Justiţiei, cu privire la demersurile în instanţă ale procurorului general, care a contestat revocarea sa.

Sursa: news.ro


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-28Parerea ta...

GHITA BIN LADEN
28 Ian 2019

ai pasaport de Serbia? fugi repede pana nu te duci la puscarie slugarel-jigodie
ANONIM
29 Ian 2019

T.T, DACA MAI AI RATIONAMENT SI LOGICA RETRAGE-TE IN PUSTIETATE .........
HOTARâREA 2 A CCR DIN 2012
29 Ian 2019

In 2012 acest pseudo-jurist tuDOREL in calitate de judecator la CCR semna H nr.2 care prevede ca rezolutiile P.E. si raportul MCV SUNT OBLIGATORII DE PUS IN PRACTICA DE CATRE ROMANIA. IN REZOLUTIA P.E. SI ULTIMUL RAPORT MCV ROMANIA ESTE OBLIGATA SA REVINA LA LEGILE JUSTITIEI SI SA NU MAI DEMITA PROCURORI DE RANG INALT. ACEST tuDOREL NU ISI MAI RESPECTA NICI PROPRIA SEMNATURA DIN 2012. ESTE UN IMPOSTOR SI SLUGOI AL PUSCARIASULUI draknea CARE A DISTRUS TOATE INSTITUTIILE STATULUI ROMAN.
IMPOSTURA CRASA
29 Ian 2019

Fost mecanic auto , intrat la drept dupa trei incercari eșuate si ulterior PROCUROR COMUNIST IN LOC. VULTURU ACEST PARVENIT AL DREPTULUI EXECUTA ORDINE VENITE DE LA INFRACTORI CA draknea si vâlcov. FACE PARTE DIN ORGANIZATIA MAFIOTA PSD-ALDE CARE VA RASPUNDE IN FATA LEGII PENTRU SUBMINAREA ACTULUI DE JUSTITIE. DECI ARE PUSCARIA ASIGURATA LA TERMINAREA MANDATULUI. A INCALCAT SI TRATATE INTERNATIONALE IN MATERIE DE JUSTITIE.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray