2020-04-10 00:34

Tun imobiliar marca Firea. Au mutat cel mai valoros depou RATB, ca să facă afaceri cu privați

 |  09:27
Tun imobiliar marca Firea. Au mutat cel mai valoros depou RATB, ca să facă afaceri cu privați

Societatea de Transport București STB SA și-a anunțat intenția de declanșare a procedurii de asociere cu persoane fizice sau juridice, în vederea exploatării terenului cu o suprafață de 34.784 mp din Strada Mexic nr.19, Sector 1.

Terenul rămas liber, aproape 35.000 mp, a ajuns la Societatea de Transport București (STB), printr-o majorare de capital. Societatea va decide ce face cu el, respectiv va putea încheia contracte de administrare, asociere în participațiune, parteneriate public private, potrivit unui proiect aflat votat in iunie 2019.

Terenul este unul dintre cele mai valoroase din București și a fost vânat constant în ultimii 30 de ani de rechinii imobiliari. Transferul de proprietate al unui asemenea bun, al cărui preț poate ajunge și la 2500 de euro/mp fără un plan clar și transparent este controversat și ridică mai multe semne de întrebare. 

În expunerea de motive se arată că depoul trebuie desființat deoarece așa prevede Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016 – 2030, dar și ca STB să obțină venituri suplimentare. 

”Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016 – 2030 Regiunea Bucureşti-Ilfov aprobat prin H.C.G.M.B. nr. 90/2017, prevede necesitatea identificării unei soluții în vederea relocării activității Depoului Victoria, iar potrivit raportului de specialitate comun întocmit de Direcția Guvernanţă Corporativă și Direcţiei Patrimoniu, prin aducerea ca aport în natură la capitalul social al Societăţii de Transport Bucureşti STB S.A. a imobilului situat în Bucureşti, strada Mexic nr. 19, sector 1, compus din teren în suprafață de 34.748 mp, se vor obține venituri suplimentare de către societate necesare asigurării unui serviciu de transport public de călători la cele mai înalte standarde”, se arată în expunerea de motive semnată de primarul Gabriela Firea. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-04Parerea ta...

CETATEAN
04 Mar 2020

Este clar . Limba lata sirma in cur , cumpara autobuze pentru STB in valoare de 100 milioane euro . . Dar cum ramine cu seiile amanetate , de ea ? Plateste primarul care vine
COMISARUL PARAIPAN
04 Mar 2020

Tramvaiele nu erau tot electrice? alea cu ce polueaza ca nu pricep,care e motivul sa le desfiintezi.Asa poti sa desfiintezi si metroul ca tot un tramvai este.Cine o mai vota psd-ul sa-i cada mana
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine