2019-12-14 05:06

Tupeu fără margini al preşedintelui Senatului: “Cine, ce înseamnă oamenii? Sunteţi cumva delegat de cineva?”

 |  14:07
Tupeu fără margini al preşedintelui Senatului: “Cine, ce înseamnă oamenii? Sunteţi cumva delegat de cineva?”

P24

Stare de iritare vizibilă a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu când a fost întrebat de solicitările protestatarilor privind Codurile penale. Al doilea om în stat a avut o reacţie nervoasă când i s-a spus că oamenii din stradă consideră că subiectul nu este închis prin abrogarea OUG 13. El i-a acuzat pe jurnalişti că “se erijează” în purtători de mesaj ai manifestanţilor. Pentru o astfel de reacţie, într-o ţară civilizată, Tăriceanu ar fi fost aruncat din peisajul politic pe uşa din dos.

Tăriceanu a fost întrebat despre solicitările "oamenilor" pe tema Codurilor penale, "care consideră că subiectul nu este încheiat", pentru că măsurile ar urma să se regăsească în proiecte de lege. Preşedintele Senatului l-a întrerupt pe jurnalistul care punea această întrebare: "Cine, ce înseamnă oamenii? Sunteţi cumva delegat de cineva?"

Jurnalistul i-a răspuns: "Absolut deloc, încerc să îmi fac meseria, încerc să-i ascult pe oamenii din piaţă şi pe dumneavoastră în aceeaşi măsură".

Tăriceanu i-a spus să vorbească în nume propriu dacă este ziarist.

"Dacă aţi avea o delegaţie din partea unui grup atunci, sigur, nu am nicio problemă. (...) Haideţi fiecare să ne facem meseria în mod corect. Adresaţi-vă întrebarea, nu trebuie să îmi spuneţi... Dumneavoastră, eu bănuiesc, că reprezentanţi un post de radio sau de televiziune. Vorbiţi ca ziarist şi nu am niciun fel de problemă şi vă răspund", a spus şeful Senatului.

Când un alt reporter i-a spus că întrebarea este legitimă, Tăriceanu a afirmat că problema este că jurnaliştii "se erijează" în purtători de cuvânt ai protestatarilor. "Eu am spus altceva: nu vă erijaţi în purtătorul de cuvânt al unora care nu v-au mandat. (...) Staţi puţin, dvs. nu sunteţi delegaţi ca reprezentanţi ai poporului. Reprezentaţi un suport media, vorbiţi în numele lui", a afirmat el.

Jurnaliştii au repetat întrebarea, că protestatarii susţin că fondul problemei nu se rezolvat, pentru că măsurile din OUG se vor regăsi în proiecte de lege. "Dar să ştiţi că nu puteţi dumneavoastră să contestaţi dreptul unui parlamentar, dacă vrea să depună un proiect de lege. Depăşim orice discuţie rezonabilă", a replicat Tăriceanu.

Jurnaliştii i-au spus liderului ALDE că nu contestă niciun drept al Parlamentului şi au repetat întrebarea, după ce Tăriceanu a afirmat că încă nu a înţeles ce vor jurnaliştii să afle.

"Să ştiţi că sunt în fiecare sesiune parlamentară zeci şi zeci de iniţiative legislative. Cred că acesta este rolul fundamental al Parlamentului. (...) Eu vă spun care este procedura şi dumneavoastră nu puteţi să cenzuraţi dreptul parlamentarilor de a iniţia proiecte de lege. Vă mulţumesc!", a răspuns preşedintele Senatului, plecând brusc din mijlocul jurnaliştilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-06Parerea ta...

CONSTANTIN
06 Feb 2017

NU- L MAI BAGATI IN SEAMA PE BOSOROGUL ASTA IRESPONSABIL ! DUPA ATATEA NEVESTE I S-A VARSAT SPERMA IN SANGE SI I-A AJUNS LA CREER . NICI SMURD NU-L MAI POATE SALVA PE SPECIMENUL ASTA !
UNS CU CATRAN SI CU PENE !!
06 Feb 2017

Asta trebuie dezbracat, uns cu catran, acoperit cu pene si gonit prin Casa Poporului + buricul targului.... O facem si pe asta???
HAZNAUA ISTORIEI
06 Feb 2017

RIT DE CIRTITA FANARIOTA ETERIST TRADATOR GREC COMUNIST . AI FURAT DESTUL . INTRE GRATI LA JILAVA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray