2020-07-08 17:38

UDMR vrea ca și magistrații să intre la ABUZ în SERVICIU

 |  15:13
UDMR vrea ca și magistrații să intre la ABUZ în SERVICIU

Pe data de 8 februarie, parlamentarii UDMR au depus la Senat un proiect de lege de modificare a Codului de Procedura Penala. Acesta prevede, printre altele, ca infractiunea de abuz in serviciu sa se aplice magistratilor care "cu rea-credinta sau grava neglijenta a comis una din actiunile care au condus la situatia generatoare de daune", scrie hotnews.ro. Initiativa este semnata doar de parlamentari UDMR, formaţiune condusă de Kelemen Hunor.

Practic, proiectul prevede modificarea articolului 542 din Codul de Procedura Penala precum si adaugarea unui nou alineat, care prevede: "Fapta persoanei care cu rea-credinta sau grava neglijenta a comis una din actiunile care au condus la situatia generatoare de daune constituie abuz in serviciu si se pedepseste conform art. 297 alin. (1)."

Art. 297 din Codul Penal se refera la abuzul in serviciu: (1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-13Parerea ta...

UDMR-UL!
13 Feb 2017

GO TO THE RECICLE BYN!
UN NATIONALIST ROMAN
13 Feb 2017

BRAVO UDMR ESTI MAI CINSTIT SI CORECT , DE CIT BANDITUL DE DRAGNEA . FELICITARI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz