2020-02-22 09:30

”Uite șantajul, nu e șantajul” la CFR…

 |  20:08
”Uite șantajul, nu e șantajul” la CFR…

Ministrul Răzvan Cuc continua să rămână în prim-planul atenției publice, în urma scandalului Tarom, dar și a unor acuzații aduse de fostul director al CFR.

La doar o zi după ce fosta directoare a Tarom îl acuza public că i-ar fi cerut să țină la sol o serie de aeronave, pentru a împiedica parlamentarii Opoziției să ajungă la votul moțiunii de cenzură, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc devenea ”țintă” pentru un alt fost director din subordine.

Este vorba despre Constantin Axinia, fostul director al CFR - demis cu doar câteva zile în urmă - care, la rândul său, a ieșit public cu o serie de declarații prin care îl acuza pe Cuc că l-ar fi șantajat pentru semnarea unui contract:

”Domnul ministru mi-a spus să fac ceva şi nu am făcut: de semnat un contract fără să aştept o hotărâre a instanţei definitivă, ca să pot semna un contract. Pe legislaţie puteam să semnez contractul, dar intram sub incidenţa unei alte legi care spunea că dacă instanţa superioară anulează hotărârea de tribunal voi fi pasibil de o amendă cuprinsă între 1-3% din valoarea contractului”.

Asta spunea Axinia înainte de fi chemat la DNA ”să dea cu subsemnatul”. Numai că, după audieri, fostul director s-a răzgândit și a uitat, subit, de șantaj, declarând că, de fapt, ar fi fost chemat la DNA să ”se lămurească rapiditatea cu care am fost schimbat din funcție, în condițiile în care trebuia să fiu schimbat altfel, și motivele”

Practic, un nou ”circ” mediatic, din care, în final, nu se înțelege care este acuzația ce i se aduce lui Răzvan Cuc. Specialiștii spun că ar putea fi vorba - cel mult -despre instigare la abuz în serviciu, însă - foarte important - fără finalitate, caz în care s-ar aplica o clauză de nepedepsire.

Și atunci, de ce atâta circ? Cine și ce interes are?

Să fie vorba, oare, despre puternicele grupuri de interese deranjate de acțiunile lui Cuc din timpul mandatului său la Transporturi? Despre vizitele inopinate pe șantiere, despre rezilirea unor contracte cu constructorii ce nu se țineau de treabă? Să fie tot acest circ, de fapt, doar o răzbunare meschină?

Vom trăi și vom vedea…


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-23Parerea ta...

DIANA
24 Oct 2019

CUC ESTE UN MINISTRU INFANTIL SI INFATUAT. IN PRIMUL RAND NU POATE RUPE EL CONTRACTELE SAU REZILIA DIN MOTIVE DE COMPETENTE. IN AL DOILEA RAND FACUSE NISTE PROMISIUNI CONTRA SPAGA SI CONTRA CRONOMETRU PE CERE TREBUIA SA LE ONOREZE, DEOARECE NU SE ASTEPA SA CADA GUVERNUL.ASTFEL CA A DAT IN AXINIA SA SEMNEZE CONTRACTUL URGENT. LA CFR TOTI MINISTRII AU FACUT PRESIUNI PE DIRECTORII GENETALI DE COMPANII. UNII AU SCAPAT (CRED EI) DE DNA, ALTII STAU CU MORCOVUL IN FUND SA NU -I DEPISTEZE DNA- UL. EXEMPLU DOROBANTU DE LA CFR CALATORI CARE O FI APRECIAT DE CUC DAR FOARTE CURAND O SA- L APRECIEZE SI DNA- UL. C'EST LA VIE TOUJOUR PARSIVA MISTER SMART. E POUR SIMOVE. IAR CUC ARE DEJA CATUSELE PE MASA.
CIORDEALA
24 Oct 2019

Rasboiul ciorilor pe ciordeala . Ajunge
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine