2019-10-22 09:08

Ultima lovitură a lui Cioloş: Gata cu şpaga în construcţii

 |  22:46
Ultima lovitură a lui Cioloş: Gata cu şpaga în construcţii

P24

În Bucureşti sunt interzise blocurile turn, de acum nu mai pot fi construite clădiri cu mai mult de patru etaje, iar “lipiturile”, clădiri între clădiri nu vor mai primi avize şi autorizaţii. Blocuri noi mai pot fi construite doar în intersecţii, unde există pe trei laturi drumuri publice. Şpăgile pentru obţinerea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) vor fi ori mult mai mari, ori deloc.

Când toată lumea era cu ochii pe rezultatul alegerilor parlamentare, Guvernul Cioloş emitea o ordonanţă care suprareglementează regimul construcţiilor. OUG nr. 100 din 15 decembrie 2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, precum şi a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii a introdus restricţii dure. Pentru Capitală regimul maxim de înălţime va fi de patru etaje. De asemenea, nu mai sunt permise construcţiile îngrămădite. Pentru a obţine avizele de construcţie, noua clădire trebuie să fie limitată pe trei laturi de străzi.

Mai mult, consilierii locali, judeţeni sau generali sunt obligaţi să-şi motiveze în scris votul pozitiv sau negativ. “(7^1) Consilierii judeţeni sau locali vor depune la preşedintele de şedinţă motivaţia în scris pentru votul exprimat prin care aprobă/resping documentaţiile de amenajare a teritoriului sau de urbanism, care se va anexa la procesul-verbal al şedinţei”, se spune în textul PUG 100/2016.

Efectul ordonanţei a fost rapid. În şedinţa de Consiliu General de luni, aleşii locali au respins fără să stea pe gânduri două PUZ-uri, care oricum erau cu probleme.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-30Parerea ta...

HAZNAUA URBEI
30 Ian 2017

CIND II INTREABA PE FUNCTIONARI CORUPTI DE LA PRIMARIA CAPITALEI , DE LUCRARILE NESEMNATE SI NEREZOLVATE DE 2 - 3 ANI ? OARE EI NU RASPUND LA NIMENI DIN SISTEM ? NU AU OBLIGATI DE SERVICI ?? ATUNCI CE FAC TOATA ZIUA SI IAU SALARI DEAMOACA ?????????
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray