2020-08-08 06:19

ULTIMA ORĂ: Alina Bica a fost prinsă de polițiști în Italia

 |  21:41
ULTIMA ORĂ: Alina Bica a fost prinsă de polițiști în Italia

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica a fost prinsă de polițiștii italienii. Ea se află în acest moment în custodia autorităților din peninsulă și judecătorii vor decide trimiterea sa în România.

Alina Bica, fugară din România, a fost dată în urmările internațională în luna noiembrie după ce a fost condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzată de favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender.

Acuzațiile procurorilor

Potrivit DNA, în cursul anului 2013, omul de afaceri Ovidiu Tender i-a cerut sprijinul Alinei Bica pentru a obţine o condamnare cu suspendare în dosarul RAFO, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti. Alina Bica le-a solicitat subordonaţilor săi de la DIICOT să ceară în instanţă condamnarea lui Tender la o pedeapsă cu suspendare, potrivit procurorilor DNA.

Astfel, în contextul în care, în primăvara anului 2013, Ovidiu Tender era judecat în dosarul ''RAFO'', instrumentat de DIICOT, în care rechizitoriul a fost întocmit de Bica, omul de afaceri a pus, prin avocaţii săi, la dispoziţia lui Ionuţ Florentin Mihăilescu, fost ofiţer de poliţie judiciară şi consilier al Alinei Bica, documente privind respectiva cauză penală, în scopul consultării şi exprimării unei opinii, atât de el, cât şi de către Bica, pentru a avea şansa unei soluţii favorabile.

"Având în vedere relaţia existentă între Mihăilescu Ionuţ Florentin şi Bica Alina Mihaela, numitul Tender Ovidiu i-a cerut sprijinul magistratului prin intermediul angajatului şi avocaţilor săi în vederea formulării unei apărări favorabile inculpatului Tender Ovidiu, luând în considerare că procurorul Bica Alina Mihaela a fost cel care a instrumentat dosarul şi a dispus trimiterea în judecată a acestuia. Pentru sprijinul acordat, în scopul arătat mai sus, Mihăilescu Ionuţ Florentin, angajat al SC Prospecţiuni SA, firmă deţinută de Tender Ovidiu, a beneficiat de un card emis de Unicredit Bank, în care îi sunt virate diferite sume de bani. De asemenea, din actele şi lucrările dosarului nr. 393/P/2013 a rezultat că Mihăilescu Ionuţ Florentin şi Bica Alina Mihaela au dobândit bunuri imobile (teren), iar, pentru disimularea provenienţei acestora, actele de proprietate au fost întocmite pe numele lui Gavrilă Ştefan şi pe numele altor persoane interpuse", spunea DNA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-10Parerea ta...

COMISARUL PARAIPAN
10 Iul 2020

se duc dracului tot felul de VIP-uri si maimutele astea protejate de Basescu se pisa de ani de zile pe toata justitia de la romanika-STAN...in sfarsit o sa vada si ea cum arata puscaria Targsor pe dinauntru ...madam procuror licurici care suge din...arici
ANONIM
11 Iul 2020

ARICI SE SCRIE CU C
CIUMA ROSIE
11 Iul 2020

pronto...carabinierii -am gasit o prostituata din romania care s-a deghizat in procuror ce facem cu ea?da-o lui Catani sa traga si el o clanta si pe urma expulzati-o.Are boli tropicale aduse din Costa Rica se scarpina cu mopul intre craci
CIORDEALA
11 Iul 2020

Leana de Plescoi , cand da banii inapoi ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz