2019-12-15 17:48

Ultima oră. Augustin Lazăr: Am înaintat instanţei rechizitoriul în Dosarul Revoluţiei!

 |  11:46
Ultima oră. Augustin Lazăr: Am înaintat instanţei rechizitoriul în Dosarul Revoluţiei!

Procurorul general Augustin Lazăr a anunţat luni dimineaţă că procurorii militari au încheiat Dosarul Revoluţiei şi au trimis rechizitoriul în instanţă.

"Secţia Parchetelor Miltiare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a înaintat instanţei de judecată rechizitoriul în cauza cunoscută generic sub numele de ”Dosarul Revoluţiei”. Este un moment deosebit pentru justiţia militară şi pentru justiţia română în general, un moment care marchează îndeplinirea unei datorii profesionale, dar şi a unei datorii de onoare faă de istorie şi faţă de patrie. Finalizarea acestei cauze de către procurorii militari reprezintă realizarea unuia dintre cele mai importante obiective din proiectul managerial pe care mi l-a asumat în urmă cu trei ani", a spus Lazăr, decizia intervenind la aproape 30 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989.

El a spus că oameni de cultură, politicieni, cercetători, istorici au exprimat de-a lungurl timpului diverse teorii, explicaţii, aprecieri în legătură cu momentul decembrie 1989."Astăzi juiştii încheie această provocare, prezentând adevărul judiciar ca parte compornentă a unei investigaţii foarte complexe care a pornit de la ideea că responsabilitatea pentru victimele Revouţiei nu este una instituţională, ci este individuală", a sublinit procurorul general.

Rechizitoriul însumează 12 volume şi dosarul cauzei conţine 3330 de volume.

"Prezint scuzele Ministerului Public pentru durata excesivă a anchetei penale, care a durat aproape 30 de ani", a spus Lazăr.

Pe 21 decembrie 2018, fostul preşedinte Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus şi Emil (Cico) Dumitrescu au fost inculpaţi în Dosarul Revoluţie. Cei patru sunt acuzaţi de crime împotriva umanităţii, procurorii precizând că, după înlăturarea lui Nicolae Ceuşescu, s-a creat în mod intenţionat o ”psihoză teroristă” care a dus decesul a peste 800 de persoane şi rănirea a peste 2.100.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-08Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
08 Apr 2019

adica in loc de "revolutie" cu ghilimele a se citi MAREA TZIGANIE si MINCIUNA organizata de TERORISTUL ILIESCU si COMPLICII slugile si curvele pupincuriste care au profitat de escrocheriile patronate de el TOTI CEI CARE AU MURIT DUPA 22DECEMBRIE SUNT MORTII ASASINATI DE GRUPUL ILIESCU-BRUCAN-GELU VOICAN MITRALIERA
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
08 Apr 2019

Oricum criminalul ILIESCU deja putrezeste de viu in scurt timp il vor manca viermii de aia s-a lungit dosarul 30de ani ca sa moara toti criminalii in libertate
ANONIM
08 Apr 2019

CLASA zisa POLITICA si AUTORITATILE criminale POSTCOMUNISM TREBUIE SA PLATEASCA PENTRU EXCROCHERIILE SI HOTIILE COMISE IN DETRIMENTUL POPORULUI ROMAN!
ANONIM
08 Apr 2019

Procurorul comunist cel care a terorizat dizidentii anticomunisti trebue sa plateasca si va plati fiti siguri
ANONIM
08 Apr 2019

Acum ati inteles de ce nu era scos dosarul revolutiei ?Pentru ca insusi procurorul general este un tortionar ceausistAceasta este o manevra de a sa de a devia atentia de la faptele sale
VALTER COJMAN
09 Apr 2019

In dosar nu exista nici macar un securist invinuit... Asta spune totul despre dosar.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray