2020-05-29 04:26

UPDATE: Avem primul caz de coronavirus în România. ANUNȚUL autorităților

 |  22:44
UPDATE: Avem primul caz de coronavirus în România. ANUNȚUL autorităților

A fost confirmat primul caz de coronavirus în România. Este vorba de o persoană care a intrat în contact cu italienii care au venit în România săptămâna trecută.

UPDATE: 

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat a declarat că un echipaj a plecat spre Craiova pentru a prelua bărbatul și să îl ducă la „Matei Balș”.

„Un echipaj SMURD a plecat deja la la Craiova pentru a prelua persoana respectivă și a o transporta la Spitalul Matei Balș. Toate celelalte 7 persoane care mai erau în casă vor rămâne izolate în casă. Transportul se va face în condiții de siguranță”, a spus Arafat.

Victor Costache și Raed Arafat nu au dorit să facă public vârsta pacientului.

”Suntem din păcate în măsură să vă anunțăm că avem primul caz pe teritorul României, bărbatul este din județul Gorj, starea lui este bună, nu prezintă simptome, va fi transferat la București. Mai avem în lucru încă 33 de cazuri din acea zonă” a anunțat Ministrul Sănătății, Victor Costache.

Horaţiu Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănărăţii, a confirmat miercuri seara că primul caz de infectare cu coronavirus a fost depistat între persoanele din Gorj care au intrat în contact cu italianul bolnav.

În acest moment se aşteaptă rezultatul analizelor pentru o a doua persoană suspectă de coronavirus.

"Da, putem confirma. Există diagnosticul pozitiv, realizat la Institutul Matei Bals. Este vorba de pacientul de la Gorj. Mai există o probă în lucru. Vă ținem la curent. Persoana care este în Gorj este în carantină. Urmează să decidem internarea ei", a afirmat Moldovan.

Reamintim că un cetățean italian, însoțit de un prieten au fost diagnosticați cu noul coronavirus în Italia după ce s-a întors dintr-o călători în România. Italianul a intrat în contact cu mai multe persoane de-a lungul vizitei sale și toți oamenii au fost testați în cursul acestor zile.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-27

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine