2019-07-19 15:19

ULTIMA ORĂ: CCR sesizează Comisia de la Veneția după ”atacurile virulente” din ultima perioadă

 |  21:30
ULTIMA ORĂ: CCR sesizează Comisia de la Veneția după ”atacurile virulente” din ultima perioadă

CCR a decis sesizarea Comisiei de la Veneția din cauza „atacurilor virulente la adresa instituției”, prin care reprezentanți ai unor instituții și partide „au discreditat și delegitimat autoritatea” Curții.

Comunicatul CCR;

„Plenul Curții Constituționale a României, întrunit la data de 5 mai 2018 (5 iunie, 2018, n.r), a hotărât, cu unanimitate de voturi, în prezența tuturor membrilor săi, sesizarea Secretarului General al Consiliului Europei, a Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția) și a Președintelui Conferinței Curților Constituționale Europene în legătură cu atacurile virulente declanșate împotriva Curții Constituționale, prin care unii reprezentanți ai unor autorități publice, precum și ai unor partide parlamentare au discreditat și delegitimat autoritatea acestei instituții fundamentale a statului - garantul supremației Constituției - fiind pusă sub semnul îndoielii obligativitatea deciziilor sale, fiind făcute chiar îndemnuri adresate populației și Președintelui statului să nu respecte și să nu pună în aplicare Decizia Curții Constituționale nr.538 din data de 30 mai 2018, privind cererea de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională între Ministrul Justiției, pe de o parte, și Președintele României, pe de altă parte, în principal, și între Guvernul României și Președintele României, în subsidiar, cerere formulată de prim-ministrul Guvernului. Plenul Curții Constituționale a considerat că aceste acțiuni sunt de natură să pună în pericol democrația, statul de drept și funcționarea justiției constituționale”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-05Parerea ta...

DACIA
05 Iun 2018

Parlament ilegal conform referendum si hotararii ccr .ccr ilegal constituita.hotarari nule .sunteti jalnici.
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
05 Iun 2018

citi ani are un mandat de judecator CCR de 9ani?voi sunteti cei care nu respectati legile in primul rand chiar CONSTITUTIA..PRESEDINTELE JOHANNIS TREBUIA DE MULT SA FACA NUMiRi LA CCR....AVETI TUPEU CAM MARe pENTRU O TARA ASA DE MICA
NEGRO
06 Iun 2018

Da. Suntem de acord sa se reformeze Curtea Constitutionala Romana. Sa faca cunoscute Europei propriile interpretari tendentios politice, propriile incalcari ale drepturilor sale considerate intangibile. Sa se puna la fel in discutie ca principiu modalitatea alegerii membrilor ei pe criterii strict politice, termenul de 9 ani de ramanere in functie a acestora si pervertirea constiintei lor conform miscarilor politice cu reflexe totalitare. Dictatul arbitrar al acestor oameni trebuie sa dispara. In acest fel Europa va lua cunostinta cu actiunile acestor semidocti si ne va obliga sa punem tara pe mana adevaratilor juristi, nu a servitorilor urmasilor PCR, aripa zis internationalista, formata din urmasii fostilor agenti KGB!
CCR REFORMATA ORI DESFIINTATA
06 Iun 2018

Pentru eliminarea deficienţelor existente in aplicarea JUSTITIEI in Ro este necesară, DEPOLITIZAREA (decuplarea ei de sistemul politic ticalosit) sau respingerea amestecului deciziei politice in functionarea sistemului judiciar. Drept urmare normele ce reglementează “compoziţia” structura memebrilor Curţii Constituţionale a României(CCR) precum şi unele proceduri judiciare trebuie revizuite astfel: Pentru normalizarea activităţii C.C.R. se impun următoarele modificări; - nr. membrilor să fie mărit de la 9 la 11, vârsta acestora să nu depăşească 65 de ani; - membrii să fie alesi pentru o perioadă de cel mult 5 ani, un singur mandat; - 8 din nr. total de 11 membrii, să fie desemnaţi de către cele 16 Curţi de Apel din România (prin unul din algoritmii existenti, fie primele 8 C.A. în primul mandat şi urmatoarele 8 în al doilea mandat, fie grupate câte două Curţi de Apel să-şi desemneze în comun cate un candidat de fiecare data), 1 candidat să fie desemnat de I.C.C.J. şi 2 din partea senatelor Universităţilor de Drept din Romania care se clasează în primele 2 locuri oferite de numărul mai mare de absolvenţi admişi la I.N.M. în ultimii 5 ani.
CCR3
06 Iun 2018

Ccr compromisa definitiv.dorneanu arestat pentru complot cu iordache si dragnea.bai infractorilor credeti ca veti fi vesnici?se vor schimba lucrurile .toate lumea a vazut cat de periculosi sunt gasca de hoti sd alde.sunteti terminati deja.au inceput sa ameninte lumea ratatii astia de la psd.merg la usile oamenilor si ameninta batrani si familii.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray