2019-05-27 13:10


ULTIMA ORĂ: Comisia Europeană AMENINȚĂ România cu SANCȚIUNI după adoptarea Codurilor Penale

 |  23:52
ULTIMA ORĂ: Comisia Europeană AMENINȚĂ România cu SANCȚIUNI după adoptarea Codurilor Penale

Comisia Europeană are în vedere noi contramăsuri împotriva României în urma relaxării legislaţiei anti-corupţie, a declarat marţi un purtător de cuvânt al executivului comunitar, citat de agenţia dpa.

Reacţia survine după votul dat săptămâna trecută în parlamentul român pentru revizuirea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, notează agenţia de presă, amintind că la începutul lunii Comisia Europeană a avertizat România asupra unor „măsuri imediate şi decisive” dacă parlamentul votează respectivele modificări.

Răspunzând marţi unei întrebări adresate de un jurnalist, purtătorul de cuvânt comunitar a spus: „Dacă întrebarea dumneavoastră se referă la măsuri imediate şi decisive în cazul pe care l-aţi menţionat, răspunsul este «da». Da, se va întâmpla”. El nu a menţionat însă în ce ar consta măsurile despre care a vorbit.

Potrivit agenţiei dpa, o posibilitate ar fi lansarea unei proceduri de infringement, a cărei etapă finală ar putea fi sesizarea de către Comisia Europeană a Curţii de Justiţie a UE. O altă posibilitate ar fi activarea articolului 7, măsură deja luată împotriva Ungariei şi Poloniei. Activarea articolului 7 poate implica suspendarea dreptului de vot al unui stat în Consiliul UE, dar cu condiţia ca toate celelalte state membre să fie de acord cu o asemenea sancţiune.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2019-05-01

TAGURI: comisia europeana, contramasuri, anticoruptie, coduri penale
loading...


Comenteaza pe site


ANONIM
01 Mai 2019

plateste vilcov
NEGRO
01 Mai 2019

De fapt aceasta este dorința gruparilor infractionale PSD-ALDE -UDMR-Alogeni. Scoaterea Romaniei din concertul tarilor civilizate si aducerea ei pe orbita oligrhiilor cleptocrate gen Rusia si Turcia. Numai astfel oligarhii rosii isi pot mentine privilegiile si averile extorcate din devaliarea Tarii timp de trei decenii. In acest fel se explica dezinteresul total pentru legarea Tarii de Europa civilizata prin infrstructura moderna, asocierea cu interlopi din Rusia pentru falimentarea industriei siderurgice, lipsa totala de preocupare pentru atragerea fondurilor europene care nu se pot extorca la fel de usor. In legatura cu cele legi ale Infractorilor nu se vor opri. Vajnicii Serban Nicolae, Florin Iordache, Eugen Nicolicea sunt slugile adanc devotate ale interlopilor ce au ingenuncheat pana la umilinta poporul si Tara. Nu se mai pot opri. De doi ani fac eforturi supraomenesti sa-i scape pe stapanii lor de raspundere si nu reusesc. Prin noua ministra interimara de la justitie spera sa dea OUG-urile otravite. Pentru dumnealor, vorba Prozatorului: Timpul nu mai are rabdare. Nu le plac conditiie din Puscariile lui Tudorel Toader. Porcul a mintit ca va face ceva si pentru Penitenciare. N-a facut nimic. I-a eliberat pe cei 14 000 de infractori, dintre care 70 la suta s-au intors la locurile lor. Astia sunt PSD-istii, asta e limbricul ALDE, astia sunt sobolanii lui Viktor Orban in Romania, rancezii UDMR-isti, astia sunt patriotii alogeni abonati la pomenile lui Dragnea. Astia sunt infractorii. Daca vreti sa nu mai aveti nici izmene-n cur, votatii pe acestia!
Random imageUltimele stiri


STARBAG