2020-08-06 04:21

ULTIMA ORĂ: Comisia lui Florin Iordache pentru Legile Justiției a fost DESFIINȚATĂ

 |  16:37
ULTIMA ORĂ: Comisia lui Florin Iordache pentru Legile Justiției a fost DESFIINȚATĂ

Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis, marţi, desfiinţarea Comisiei speciale pentru modificarea Legilor justiţiei, al cărei preşedinte era Florin Iordache. Solicitarea a fost făcută de preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu. transmite Mediafax.

Marcel Ciolacu a anunţat încă de la finalul lunii iulie că va propune desfiinţarea Comisiei speciale, precizând că transpunerea deciziei CCR privind Codurile penale în Comisia juridică a Parlamentului.

”Am luat act de decizia CCR. Mai mult ca sigur, am anunţat deja că o să avem o nouă abordare. În primul rând, o să propun colegilor mei desfiinţarea comisiei Iordache sau comisia specială care s-a ocupat de modificările de justiţie, a codurilor penale, a codurilor de procedură penală. Ele o să intre într-un parcurs parlamentar normal. În primul rând la Senat, ca şi primă Cameră sesizată, în Comisiile juridice. Se pare că funcţionalitatea comisiei speciale nu a fost cea dorită, dimpotrivă ea a avut un impact public negativ şi asupra partidului pe care îl reprezint, dar şi asupra instituţiei Parlamentul României. O să avem o abordare, în primul rând priorităţile fiind deciziile neconstituţionale deja declarate de către CCR şi pe urmă o să vedem dacă este oportun o altă modificare atât la codurile penale, cât şi la codurile de procedură penală”, a declarat Marcel Ciolacu, pe 30 iulie, la Parlament.

Codul penal şi Codul de procedură penală au fost declarate de către judecătorii Curţii neconstituţionale în ansamblul lor. Astfel, procesul de revizuire al Codurilor penale va trebui reluat. Curtea transmite că în cazul Codului de procedură penală Parlamentul nu a respectat limitele procedurii de reexaminare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-24Parerea ta...

COMISIA DE DERBEDEI.
24 Sep 2019

Proprietatea din orașul est-ungar Debrecen, unde BMW își va construi fabrica 388,4 milioane EUR , a fost predată marți producătorului auto german. Construcția infrastructurii la șantier a fost finalizată, iar BMW Group a preluat proprietatea. Iar finanțarea statului maghiar contribuie către Debrecen pentru modernizarea infrastructurii de transport și va oferi alte 35 de miliarde de forinți pentru îmbunătățiri ale sistemului școlar local si ridicarea standardului de învățământ
JUICIARISTUL
24 Sep 2019

Comisia lui Florin Iordache pentru Legile Justiției a fost desfiintata dar trebuie anchetata cat mai URGENT pentru toate aberatiile juridice promovate in legislatia penala. NIMIC NU POATE RAMANE NEPLATIT.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz