2019-09-23 02:12

ULTIMA ORĂ: Compania HEXI PHARMA a fost trimisă în JUDECATĂ. Soția lui Dan Condrea scapă de acuzații

 |  16:28
ULTIMA ORĂ: Compania HEXI PHARMA a fost trimisă în JUDECATĂ. Soția lui Dan Condrea scapă de acuzații

Dosarul în care compania Hexi Pharma a fost investigată pentru evaziune fiscală ajunge în instanţă la judecată, transmite Digi24.

După o anchetă începută acum aproape doi ani, procurorii anticorupţie au terminat cercetările şi au ajuns la concluzia că societatea a prejudiciat bugetul de stat cu mai bine de două milioane de euro.

Societatea este judecată şi pentru înşelăciune, după ce ar fi vândut către sute de spitale din ţară dezinfectanţi diluaţi.

De asemenea, alte două persoane, Victor Panaitescu și Attila Erdei, au fost trimise în judecată în acest dosar, fiind acuzate de complicitate la spălarea banilor și la evaziune fiscală. 

”În perioada 2012 – 2016, societatea S.C. Hexi Pharma CO S.R.L. a evidențiat în actele contabile operațiuni fictive de achiziții de servicii și cheltuieli fictive care nu au avut la bază operațiuni reale în scopul diminuării impozitului pe profit datorat bugetului de stat și respectiv a deducerii în mod nelegal a TVA-ului de plată (prin interpunerea în relația comercială cu furnizorii reali a unor firme prin care s-a majorat în mod nejustificat prețul bunurilor achiziționate).

În același context, în vara anului 2012, inculpatul Erdei Attila a emis către SC Hexi Pharma CO SRL 6 facturi fiscale fictive care atestau prestarea unor servicii în valoare totală de 238.390 lei, plus TVA aferentă în sumă de 57.214 lei.

Prin aceste demersuri inculpata Sc Hexi Pharma Co Srl a prejudiciat bugetul de stat cu suma totală de 916.739 lei, din care 366.694,4 lei reprezintă impozit pe profit și 550.044,6 lei reprezintă taxă pe valoare adăugată dedusă în mod nelegal.

În perioada iulie 2013 – decembrie 2015, inculpatul Panaitescu Miron Victor l-a ajutat pe administratorul S.C. Hexi Pharma CO S.R.L. (în prezent decedat) să disimuleze originea ilicită a sumelor de 2.275.672,19 euro și 9.875.717,45 lei, obținute de acesta din urmă ca urmare a săvârșirii infracțiunii de delapidare. În acest sens, între societățile administrate de inculpatul Panaitescu Miron Victor și două firme din Cipru controlate de administratorul S.C. Hexi Pharma CO S.R.L, au fost încheiate mai multe contracte fictive de prestări servicii. Ulterior, o parte din aceste sume de bani au fost retrase direct de la ATM-uri, iar restul au fost transferate în conturile unor societăți de unde au fost la fel retrase în numerar, de administratorul S.C. Hexi Pharma CO S.R.L.” - se arată într-un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

Nu în ultimul rând, Agenția Națională de Administrare Fiscală a declarat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 9.553.392 lei, reprezentând prejudicial cauzat bugetului de stat în maniera de mai sus.

În cauză, s-a dispus luarea măsurilor asiguratorii, prin instituirea sechestrului, asupra mai multor bunuri imobile și mobile ce aparțin SC Hexi Pharma co SRL și altor persoane fizice și juridice.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Pe de altă parte, DNA a precizat că - față de soția lui Dan Condrea, Ochinciuc Uliana, precum și față de asociata lui Condrea și directoare a firmei Hexi Pharma, Dinu Flori, și Ochinciuc Radu - s-a dispus clasarea dosarului. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-12-03Parerea ta...

DUPĂ 6 ANI?
03 Dec 2018

RUȘINE, RUȘINE SĂ VĂ FIE!!! PE BORFAȘII ĂȘTIA ÎI LĂSAȚI DRACULUI PÂNĂ CÂND SE PRESCRIE! BINE ZICE ĂLA CARE-O FI = ROMÂNIA, O ȚARĂ FĂRĂ ROST! E INCREDIBIL CUM, ATÂT LEGILE DAR ȘI AUTORITĂȚILE TRENEAZĂ, ÎNGREUNEAZĂ, APLANEAZĂ LA NESFÂRȘIT PROCESELE ÎN CARE AU FOST/SUNT BĂGAȚI MAFIOȚI DIN STRUCTURI, POLITICĂ, SERVICII...trăim într-o țară blestemată, părăsită de Dumnezeu!
ANONIM
03 Dec 2018

FREACA TIPARU . DAR CEILANTI CARE AU FACUT CONTRACTE CU PRODUSE MEDICALE , NU RASPUND ??
ANONIM
03 Dec 2018

Opinați că trebuia stabilit și dacă firmele interpuse au plătit impozite la buget din majorarea prețurilor produselor achiziționate ?
ANONIM
03 Dec 2018

Contribuții, taxe, etc. ?
ANONIM
03 Dec 2018

Prețul este stabilit totuși de cerere și ofertă ?
ANONIM
03 Dec 2018

În economia de piață capitalistă, neaplicându-se aceleași reguli precum în sectorul bugetar sectorîn care achizițiile de bunuri fiind reglementate pentru cheltuirea eficientă a banilor publici ?
ANONIM
04 Dec 2018

Deși au folosit și firme intermediare, chestiune ce ar fi contribuit la creșterea costurilor de producție și a prețurilor produselor finite, au obținut totuși produse finite cu prețuri convenabile pentru unitățile bugetare care au achiziționat conform legii achizițiilor publice și chiar și pentru clienții străini ce au achiziționat produsele firmei ?
ANONIM
04 Dec 2018

Deci, prețuri convenabile ce îndeplineau și condițiile stabilite de legea achzițiilor publice, de la așa firmă ce lucra și cu intermediari pentru a crește prețurile de achiziție a producției fabricate ?
ANONIM
05 Dec 2018

Opinați că ar fi trebuit stabilit și cât impozit pe profit și impozit pe dividende,TVA, ar fi putut fi virat la buget la în eventualitatea vânzărilor la același preț fără intermediarii ce ar fi crescut prețurile de producție și ce sume au fost virate la buget din impozite, taxe, contribuții prin introducerea firmelor intermediare în achiziția de mărfuri și servicii, de către firmele intermediare, aferente sumelor încasate de la compania Hexi Pharma ?
ANONIM
05 Dec 2018

Un articol destul de superficial referitor la chestiunile din dosar, probabil dosarul nefiind încă public, nefiind începută judecarea cauzei ?
ANONIM
05 Dec 2018

Opinați că ar fi firesc ca în dosar să existe și niște documente ale vreunei comisii rogatorii referitoare la activitățile cu eventuale persoane străine din ,,firme din Cipru controlate de administratorul S.C. Hexi Pharma CO S.R.L" ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray