2020-06-02 18:41

ULTIMA ORĂ: Corina Corbu este noua PREȘEDINTE a Instanței Supreme

 |  16:04
ULTIMA ORĂ: Corina Corbu este noua PREȘEDINTE a Instanței Supreme

Secţia pentru judecători a CSM a validat-o joi pe judecătoarea Corina Corbu în funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, informează Agerpres. Ea va prelua funcția ocupată acum de Cristina Tarcea din toamnă.

Este pentru prima oară când decizia desemnării conducerii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) este luată de Secția de Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, președintele României fiind exclus din procedură, notează Mediafax. 

În vara anului trecut, judecătoarea Corina Corbu a fost achitată definitiv de instanţa supremă într-un dosar de corupție în care a fost judecată alături de magistraţii Gabriela Bîrsan şi Iuliana Puşoiu. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât reluarea activităţii sale în cadrul Secţiei de contencios administrativ şi fiscal a ICCJ, după ce fusese suspendată, în iulie 2014, ca urmare a trimiterii în judecată. În iulie 2018, la două luni de la decizia definitivă de achitare, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a Corinei Corbu în funcţia de preşedinte al Secţiei de contencios administrativ a instanței supreme, pe o perioadă de trei ani.

Mandatul Cristinei Tarcea la conducerea instanței supreme va expira în luna septembrie, iar aceasta nu și-a depus candidatura pentru un nou mandat. Întrebată de ce nu mai candidează, Cristina Tarcea spunea că experiența la conducerea instanței supreme a făcut-o să își dorească să trăiască "printre oameni obișnuiți, cu foarte mult bun simț, cu foarte multă onestitate și cu mai puțină imaginație":

"Ce am văzut, ce am trăit și ce am simțit m-a făcut să îmi fie extrem de dor să trăiesc printre oameni obișnuiți, cu foarte mult bun simț, cu foarte multă onestitate și cu mai puțină imaginație. Acesta este răspunsul sincer".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-18

In legatura cu acest articol...

DECIZIA judecătorilor: Sorina poate PLECA în SUA cu părinții adoptivi

CCR a respins propunerile legislative de revizuire a Constituţiei iniţiate de PNL, USR şi PSD-ALDE

Proiect: Modificarea Codului penal privind pornografia din răzbunare. Care vor fi pedepsele

Tarcea: Asupra judecătorilor Înaltei Curţi au existat şi vor fi presiuni
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine