2020-05-31 14:28

ULTIMA ORĂ: DECIZIE CCR. Completurile de 3 judecători, ilegale. Ce procese vor fi REJUDECATE

 |  16:52
ULTIMA ORĂ: DECIZIE CCR. Completurile de 3 judecători, ilegale. Ce procese vor fi REJUDECATE

Completurile de 3 de la instanța supremă au fost nelegal constituite, a decis miercuri Curtea Constituțională, după mai multe amânări. Judecătorii constituționali au admis astfel sesizarea lui Florin Iordache privind un conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție pe tema completurilor de 3 judecători specializate în fapte de corupție

Decizia de admitere a fost luată cu 5 voturi "pentru" și 4 "împotrivă”, au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale. 

Astfel, cauzele care nu au sentințe definitive până la 1 ianuarie 2019 ar putea fi rejudecate de completurile de 5, au precizat sursele citate. 

Prin urmare, judecătorii CCR au constatat că a existat conflict juridic de natură constituțională între Parlament și instanța supremă generat de neconstituirea completelor specializate în corupție. 

Până acum, CCR a amânat de 4 ori luarea unei decizii. 

O astfel de hotărâre favorabilă l-ar fi putut scăpa pe Liviu Dragnea de condamnarea la trei ani și jumătate de închisoare în procesul angajărilor fictive. Acum, potrivit avocaților din dosar, decizia nu ar mai putea fi folosită, nemaiexistând nicio cale de atac a sentinței din 27 mai, când Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat definitiv pe fostul președinte al PSD la închisoare cu executare.

Radu Mazăre ar putea fi printre cei care să ceară rejudecarea procesului, deoarece a fost condamnat definifiv de un complet de 3 judecători de la Înalta Curte. 

Un alt dosar care ar putea fi reluat este cel al lui Darius Vâlcov, în condițiile în care acesta are o condamnare în primă instanță dată de un complet de 3, dar nu și o decizie definitivă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-03

In legatura cu acest articol...

Radu Mazăre, vizat de alte trei DOSARE instrumentate de DNA. Şi actualul primar al Constanţei, Decebal Făgădău, este acuzat de abuz în servici

Astrid FODOR, primarul Sibiului, SUSPENDATĂ din funcție de prefect, pe motiv de incompatibilitate. Vezi reacția edilului

Liviu DRAGNEA va munci la GARAJUL AUTO al Penitenciarului Rahova

Radu Mazăre, dus la DNA Constanţa pentru a-i fi prezentate acuzaţiile din alte dosare
Parerea ta...

CETATEANU
03 Iul 2019

DACA CU MCV-UL PE NOI SE INTAMPLA ORORI MARI IN JUSTITIA ROMANA , VA DATI SEAMA CE "STAT DE REPT" AR FI ROMANICA FARA MCV, GRECO, ETC.....?????
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine