2020-02-26 00:33

UPDATE! Directorul general al CNAIR şi-a dat DEMISIA. Cine e noul șef al instituției

 |  15:32
UPDATE! Directorul general al CNAIR şi-a dat DEMISIA. Cine e noul șef al instituției

Ștefan Ioniță anunțat luni că renunță la mandatul de directorul general al CNAIR SA, din motive personale. Acesta conducea Compania de Autostrăzi de 16 luni.

UPDATE:  Narcis Neaga, fost director general al CNADNR, redenumită Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a fost numit director general al CNAIR, după ce Ştefan Ioniţă, actualul director general al Companiei a renunţat la prelungirea mandatului, informează Capital.

 În prezent, Narcis Neaga ocupa funcția de membru în Consiliul de Administraţie al CNAIR.

__________

El le-a mulțumit colegilor din CNAIR Central, din Regionalele Companiei și din CESTRIN, pentru sprijinul acordat în cele 16 luni de mandat, pentru deblocarea unor proiecte și lansarea unor noi investiții. Ștefan Ioniță a fost numit în funcția de Director General al CNAIR, în data de 13 ianuarie 2017, scrie Economica.net.

În perioada mandatului său, CNAIR S.A. a lansat proiecte de investiții în valoare de aproximativ 4 miliarde de euro, co-finanțate din fonduri europene, printre cele mai importante numărându-se Podul suspendat de la Brăila, Secțiunile 1 și 5 ale autostrăzii Pitești-Sibiu, drumul de mare viteză Pitești-Craiova și Autostrada de Centură București-Sud.

În aceeași perioadă, a fost semnat contractul de execuție și au fost reluate lucrările la Podul peste Someșul Mic, obiectiv esențial pentru deschiderea circulației pe sectorul de autostradă Gilău-Nădășelu, recepționat la finalul anului trecut.

Lucrările la acest pod stagnau încă de la rezilierea contractului cu Compania americană Bechtel, pe Autostrada Transilvania.

Tot în perioada în care Ștefan Ioniță a deținut funcția de Director General al CNAIR S.A. au fost recepţionați primii 24 de km de autostradă, după 2015. Este vorba despre cei 15 km ai lotului 2 al autostrăzii Lugoj-Deva și de cei 9 km ai sectorului Gilău-Nădășelu, de pe autostrada Transilvania.

Strategia de abordare a proiectelor a creat premisele deschiderii în acest an a peste 60 de km de autostradă, după ce Compania a decis să le atragă Antreprenorilor atenția asupra obligației de a pune accent pe calitatea lucrărilor și mobilizarea corespunzătoare în șantiere.

În cazul în care se va menține ritmul de lucru impus în ultimele 16 luni, pot fi recepționate anul acesta următoarele sectoare de autostradă: sectorul autostrăzi Bucuresti-Ploiești, cu o lungime de 3,325 km, care va face legătura cu municipiul București, Nodul Gilău (Pod Someș), sectorul de 4,390 de km ai lotului 2 al autostrăzii Lugoj-Deva, lotul 4 Lugoj-Deva, cu o lungime de 22,139 km, loturile 3 și 4 ale autostrăzii Sebeș-Turda, cu o lungime totală de 28,750 km, loturile 1(Ogra-Iernut) și 2 (Ungheni-Ogra) ale autostrăzii Campia Turzii-Ogra-Tg.Mures, cu o lungime însumată de 13,705 km.

În baza strategiei conducerii CNAIR, în perioada ianuarie 2017-mai 2018 a fost acordată o atenție importantă inclusiv reabilitării, consolidării și modernizării drumurilor naționale, variantelor ocolitoare și podurilor.

Ca urmare a acestor investiții, pe 212 km de drum național se circulă începând de anul trecut în condiții sporite de siguranță și de confort.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-07Parerea ta...

MAFIS
07 Mai 2018

trebuiesc arestati toti sefii cnair si cnir.nu se spune nimic de lotul 3 lugoj deva si de tunelul ursilor.vedeti firmele mafiei italiene care au contracte cu cnair si primesc bani fara sa lucreze.plus firmele de pe tronsonul pitesti campulung brasov .
EVZ
07 Mai 2018

astia nu sunt sanatosi la cap.auzi neaga mafiotul nr 1 din cnadr.bai ati luat-o razna de tot.vedeti ce legaturi are ordinarul asta cu firmele de proiectare si de constructii.asta trebuie arestat primul si legat in lanturi.
INTREBARE
07 Mai 2018

stie cineva cine il tine in brati pe mafiotul asta de neaga?cum a scapat de puscarie?kovesi de ce ai lasat in libertate un asemenea mafiot?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine