2020-07-07 09:42

ULTIMA ORĂ: DNA cere închisoare cu executare pentru Arhiepiscopul Tomisului

 |  17:50
ULTIMA ORĂ: DNA cere închisoare cu executare pentru Arhiepiscopul Tomisului

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a cerut, miercuri, condamnarea arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, judecat pentru că ar fi obținut ilegal fonduri europene, la închisoare cu executare.

Avocata Maria Vasii a cerut achitarea clientului său, iar arhiepiscopul a spus că faptele din rechizitoriu nu există. Curtea de Apel Constanța a amânat pronunțarea pentru data de 29 mai, decizia instanței nefiind definitivă.

Ultimul termen în dosarul in care arhiepiscopul Tomisului a fost judecat că ar fi obținut ilegal fonduri europene a avut loc, miercuri, la Curtea de Apel Constanța.

De asemenea, procurorul DNA a solicitat ca pentru Ciprian-Ioan Cojocaru, Bogdan-Petrișor Malaxa pedepsele să fie orientate către jumătatea prevăzută de lege, pentru Gheorghe Nadoleanu și Stere Beca să fie mai reduse, dar tot condamnare la închisoare, în timp ce Aurelian Ștefan să primească o condamnare cu suspendare pentru fapta sa.

 

În plus, DNA a mai cerut ca arhiepiscopul Tomisului să achite și prejudiciul din acest dosar, care se ridică la aproximativ 1,3 milioane de lei.

Apărătoarea IPS Teodosie, Maria Vasii, a solicitat instanței achitarea clientului său. Avocatul a menționat că Arhiepiscopia Tomisului nu a fost notificată de către APIA că ar fi fost vreo neregulă cu acele suprafețe pentru care au fost cerute fonduri europene.

Procurorii DNA Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-22Parerea ta...

ANONIMUS
22 Mai 2019

Nici preotii nu sunt scutiti de coruptie si de pacate. Asa ca merita pedeapsa din viata cotidiana si apoi smoala din cazanul lui Scaraotchi !
CATA
22 Mai 2019

Da Nici preotii nu sunt scutiti de coruptie si de pacate
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz