2020-07-11 02:35

UPDATE. Elevii unei școli din Capitală au fost EVACUAȚI de urgență din cauza unui GAZ TOXIC provenit de la o DEZINSECȚIE

 |  15:30
UPDATE. Elevii unei școli din Capitală au fost EVACUAȚI de urgență din cauza unui GAZ TOXIC provenit de la o DEZINSECȚIE

Elevii unei școli din Capitală au fost de urgență evacuaţi, marţi, după ce mai mulţi copii au acuzat dureri de cap, posibil din cauza unui gaz toxic provenit de la o dezinsecție. O elevă de 14 ani a fost dusă deja la spital. Mai multe echipaje de pompieri şi medici intervin în incinta unităţii şcolare.

UPDATE 16.14. Șase copii cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani au fost, până în prezent, transportați la spital după ce în Școala 133 din Capitală s-a efectuat o deratizare, informează ISU. 4 copii au fost duși la Spitalul Grigore Alexandrescu și 2 la „Marie Curie”, informează reprezentanții ISU București-Ilfov. Ministerul Sănătății anunță că urmare a situației înregistrate la Scoala 133, DSP București a trimis la fața locului o echipă de inspectori sanitari pentru a demara o verificare. De asemenea, DSP București a contactat managerii spitalelor de copii, Spitalul Clinic Grigore Alexandrescu si Spitalul Marie Curie pentru acordarea asistenței medicale de specialitate.

Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, la Şcoala 133 mai mulţi copii acuză dureri de cap, posibil de la un gaz toxic provenit la o dezinsecție făcută cu o seară înainte, ca urmare a apariției mai multor cazuri de gripă. Timp de 24 de ore nici o persoană nu trebuia să intre în clădire. Drept dovadă, mai mulți elevi ar fi declarat că în școală se simte un miros puternic de insecticid.

Acolo au fost trimise ambulanţe SMURD şi un echipaj CBRN pentru a identifica sursa. Elevii unității școare au fost evacuaţi. Opt elevi acuză stare generală de rău şi primesc îngrijiri medicale din partea autorităţilor, iar o fată de 14 a fost transportată la Spitalul "Marie Curie".

Conform ISU, în incinta şcolii acţioneaza două ambulanţe SMURD şi una de la SABIf, fiind solicitată suplimentarea. Astfel, alte cinci ambulanţe sunt pe drum.

"Este vorba despre şcoala 133, unde mai mulţi copii au acuzat dureri de cap şi alte simptome, şi este posibil ca acest lucru să se fi întâmplat din cauza inhalării unui gaz toxic. A fost deplasat un echipaj care va determina cauza. A fost transportată o fată de 14 ani la Marie Curie. Se evacuează acum toată şcoala, sunt trei ambulanţe în incinta şcolii şi cinci în deplasare. Nu a fost identificată substanţa acum, dar din ce au identificat echipajele medicale este posibil să fie şi alţi copii transportaţi la spital", a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti. 

Inspectoratul Școlar al Municipiului București anunță că o școală din Sectorul 4 a fost evacuată după ce mai mulți elevi au acuzat marți disconfort respirator, în urma igienizării care a avut loc luni. Este vorba de Școala nr. 133. ”În urma procedurilor de igienizare efectuate (determinate de câteva cazuri gripa confirmate), ieri 20.01.2020, vă anunțăm că școala a fost evacuată astăzi, după ce câțiva elevi de clasa a VIII-a au acuzat un disconfort respirator”, anunță ISMB. În total, au fost confirmare 4 cazuri de gripă.

”Măsura de a nu permite accesul elevilor sau personalului în scoală, timp de 24 de ore, de la dezinfectare nu a fost prevăzuta în procesul verbal realizat după efectuarea dezinfectării. Prin urmare, școala a permis accesul elevilor si personalului. Astăzi, după ce acei elevi au acuzat disconfortul respirator, școala a anunțat și salvarea și pompierii”, mai arată reprezentanții ISMB care spun că au luat decizia evacuării școlii. ISMB precizează că o eleva a solicitat să meargă la cabinetul medical si cabinetul medical a recomandat chemarea unei ambulanțe, iar când a sosit ambulanța a dus-o la spital, cel mai apropiat fiind Spitalul Marie Curie. În prezent, eleva este la spital, acuzând o stare de disconfort ( usturimi de ochi). IMSB arată că eleva a plecat pe picioarele ei la cabinetul școlii.

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz