2020-06-03 13:38

ULTIMA ORĂ: Gabriel Oprea cere să fie dat pe mâna justiției

 |  13:54
ULTIMA ORĂ: Gabriel Oprea cere să fie dat pe mâna justiției

Președintele UNPR Gabriel Oprea a transmis, miercuri, o scrisoare șefului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, căruia îi comunică faptul că solicită colegilor senatori să voteze cererea DNA de urmărire penală.

“Stimate domnule Preşedinte, Conform art.109, alin.2 din Constituţia României şi a deciziilor nr. 93/1999 şi 270/2008 ale Curţii Constituţionale, numai Senatul României poate cere urmărirea penală a unui fost ministru pentru fapte comise în timpul exercitării funcţiei de ministru, care în prezent deţine calitatea de senator. Vă aduc la cunoştinţă faptul că nu doresc să beneficiez de această imunitate de procedură, socotind că se va stabili adevărul, adică nevinovăţia mea. Mă consider nevinovat de faptele care mi se impută, nu am solicitat nimic Ministerului Afacerilor Interne, nu am beneficiat de la Ministerul Afacerilor Interne de nimic în plus faţă de ceilalţi miniştri de resort. Există un plan de măsuri care funcţionează în baza unor instrucţiuni, adoptat înainte de anul 2000, care prevede asigurarea protecţiei şi a însoţirii permanente a ministrului de interne, ministrului de stat, viceprim-ministrului. În consecinţă, solicit colegilor mei senatori să voteze cererea de urmărire penală, pentru a nu se prelungi perioada necesară stabilirii adevărului. Consider că gestul meu va face ca nici imaginea Senatului şi nici imaginea UNPR să nu fie afectate, aşa cum se întâmplă, din păcate, de fiecare dată când sunt în discuţie astfel de subiecte.“ scrie Gabriel Oprea.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-27Parerea ta...

BICEFAL
27 Ian 2016

HA , HA , IMPOSIBIL SA FIE CERCETAT . II ARE LA MINA PE TOTI SI STIE MULTE DESPRE EI SI MAFIA LOR . SE DA PESTE CAP TOT SISTEMUL ACTUAL . LE TREMURA CURU LA MULTI POLITICIENI , AFACERISTI , PARLAMENTARI SI SERVICI . GREU DE CERCETAT SI LUAT LA INTREBARI . COMENTAT DE O SURSA CREDIBILA .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine