2020-02-26 00:33

ULTIMA ORĂ: Gabriel Oprea, trimis în JUDECATĂ de DNA

 |  20:38
ULTIMA ORĂ: Gabriel Oprea, trimis în JUDECATĂ de DNA

DNA a finalizat dosarul morții polițistului Bogdan Gigină, dupa 2 ani și jumătate de la tragicul eveniment. Procurorul de caz a propus trimiterea în judecată a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea. Gigină a murit într-un accident de motocicletă, în timp ce deschidea coloana oficială a fostului demnitar.

Potrivit unor surse judiciare citate de TVR, ancheta a fost finalizată încă de vinerea trecută. Procurorul de caz s-a încadrat în termenul fixat de instanța supremă: 1 mai.

Potrivit acelorași surse, procurorul de caz a înaintat dosarul cu propunere de trimitere în judecată a fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, către șeful său direct, care trebuie să confirme decizia. După aceea dosarul va merge pe masa judecătorilor.

Fostul ministru Gabriel Oprea este acuzat de abuz în serviciu și ucidere din culpă. El ar fi beneficiat de coloana oficială cu motociclist antemergător deși nu avea dreptul.

În plus, anchetatorii susțin că fostul ministru ar fi determinat dispozitivul de însoțire să meargă foarte repede în oraș în condiții de ploaie, toamna târziu.

Fostul ministru se consideră însă nevinovat.

Ancheta a fost greoaie pentru că procurorii DNA au avut de audiat peste 60 de persoane, la cererea apărării.

Au fost făcute două expertize și s-a cerut declasificarea mai multor documente, printre care comunicarea dintre polițist și dispecerat.

La începutul lunii februarie, familia victimei a cerut prin avocat urgentarea cauzei, iar Înalta Curte a impus DNA un termen de 3 luni pentru finalizarea anchetei.

Carmen Gigină, mama polițistului mort în accidentul din 20 octombrie 2015, a declarat că familia nu a fost înștiințată de finalizarea anchetei.

Motociclistul Bogdan Gigină deschidea coloana oficiala a fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea. Polițistul a căzut cu motocicleta în una din gropile de pe Calea Știrbei Vodă.

Coloana oficială îl însoțea pe ministru la întoarcerea acasă de la o unitate a SRI.

Scandalul declanșat de moartea tânărului, urmat de incendiul cumplit de la Colectiv, au dus la căderea Guvernului Ponta în noiembrie 2015.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-01Parerea ta...

TRADATORI DE TARA
01 Mai 2018

IAR DE AVEREA IMENSA NU IL INTREABA NIMENI ?? SE STIA DE TRADARILE FACUTE SI LEGATURILE CU INTERLOPI . DAR SI GRADELE FARA NUMAR . OARE NU IL INTREABA NIMENI ? LASII VREA SA IL FACA PRESEDINTE .
RO TARA DE KKT
02 Mai 2018

ACEASTA NIMFA DE IZMENAR VREA SA FIE ANCHETATA JUDECATA DUPA ACELEASI REGULI SI PROCEDURI PRECUM CRIMINALII CEI DIN DOSARELE "REVOLUTIEI" si MINERIADELOR adica la Sfanta Asteapta.
ANONIM
02 Mai 2018

Pentru stabilirea adevarului si a normalitatii vis a vis de nenorocirile si atrocitatile ce se petrec in Ro dupa 1990 E DE STRICTA NECESITATE INFIINTAREA CURTII MARTIALE SI/SAU SESIZAREA Curtii Penale Internaționale (Tribunalului Penal Internațional) de la Haga .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine